Vláda schválila ovoce do škol přímo od zemědělců

19.05.2016 21:36

Členové vlády Bohuslava Sobotky projednali ve středu 18. května 2016 především mandát ministra vnitra Milana Chovance na páteční jednání ministrů vnitra v Bruselu, podporu prvovýrobců v zemědělství v rámci projektu Ovoce a zelenina do škol či návrh řešení koordinace digitální agendy na národní úrovni.

Vláda schválila ovoce do škol přímo od zemědělců
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Koordinace digitální agendy

Vláda se tématu digitální agendy věnuje už od svého nástupu v roce 2014. Digitální agenda zasahuje do působení všech ministerstev a zároveň má velký dopad na konkurenceschopnost a hospodářský růst. Vláda proto dnes rozhodla o jmenování Tomáše Prouzy, státního tajemníka pro evropské záležitosti, koordinátorem digitální agendy v České republice. Úkolem koordinátora bude především sladit vládní aktivity na podporu digitální ekonomiky a digitalizace veřejné správy, zajišťovat komunikaci mezi ministerstvy a dalšími ústředními orgány státní správy a také spolupracovat s hospodářskými a sociálními partnery.

Česká republika trvá na odmítnutí povinných kvót

Ministr vnitra Milan Chovanec získal od vlády mandát na zasedání Rady pro spravedlnost a vnitřní věci v Bruselu dne 20. května 2016. Česká republika nadále trvá na odmítavém postoji k trvalému relokačnímu mechanismu a prosazuje například nutnost zlepšení práce hotspotů v Itálii, které jako jedny z první zachycují uprchlíky při příchodu do Evropy. Česká republika už dříve nabídla řadu expertů, kteří by mohli působit v rámci Evropského podpůrného azylového úřadu.

Ovoce a zelenina do škol přímo od zemědělců

Na včerejším jednání vláda také upravila podmínky projektu Ovoce a zelenina do škol, díky kterým budou moci školy nakupovat zeleninu a ovoce přímo od zemědělců. Nyní je možné je nakupovat pouze od distributorů. Změna má za cíl především podpořit prvovýrobce, platit by měla od září roku 2016. Projekt Ovoce a zelenina do škol, který využívá finanční podporu z Evropské unie, funguje od roku 2009 a má zlepšovat stravovací návyky dětí.

Dalším projednaným bodem bylo schválení finančního příspěvku České republiky na činnost Česko-německého fondu budoucnosti v letech 2018 – 2027.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…