Vláda schválila posuzování shody radiových zařízení

15.12.2016 17:36

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek na dnešním zasedání vlády předložil nařízení o posuzování shody radiových zařízení při jejich dodávání na trh.

Vláda schválila posuzování shody radiových zařízení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Obsahem dvou projednávaných směrnic je stanovení technických požadavků na radiová zařízení. Cílem směrnic je zajistit, aby radiové zařízení využívalo spektrum účinně a podporovalo účelné využívání tohoto spektra a aby se zabránilo škodlivé interferenci. Nově nejsou materiálem regulována telekomunikační zařízení, naopak jsou návrhem nově regulovány rozhlasové a televizní přijímače.

Telekomunikační zařízení budou posuzována z hlediska elektromagnetické kompatibility při jejich dodávání na trh a posuzování shody elektrických zařízení určených pro užívání v určitých mezích napětí při jejich dodávání na trh.

"Cílem úpravy na evropském úrovni je  zkvalitnění regulace trhu s rádiovými zařízeními", dodal ministr Mládek.

Směrnice přejímá ustanovení dosavadních směrnice Evropského parlamentu a Rady o radiových zařízeních a telekomunikačních koncových zařízeních a vzájemné shody, která je nově přizpůsobována zásadám tzv. Nového legislativního rámce. Navrhovaná úprava zajišťuje řádnou transpozici směrnice a tím splnění legislativních závazků plynoucích pro Českou republiku z členství v Evropské unii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …