Vláda schválila strategii v oblasti elektronizace veřejných zakázek a e-tržišť

19.01.2016 8:36

Strategie elektronizace zadávání veřejných zakázek pro období let 2016 až 2020, vyhodnocení efektivity fungování a návrh dalšího postupu využívání elektronických tržišť veřejné správy a návrh povinného používání NEN. Takto se nazývá materiál, který dnes schválila vláda, a který bude určovat další směry v procesech zadávání veřejných zakázek.

Vláda schválila strategii v oblasti elektronizace veřejných zakázek a e-tržišť
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

„Jedná se o strategický dokument vlády pro zavádění moderních informačních a komunikačních technologií do procesů zadávání veřejných zakázek. Splníme také požadavky plynoucí z přijetí a naplnění nových evropských směrnic a nařízení,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Strategie elektronizace veřejných zakázek na období 2016 až 2020 bude obsahovat zejména analýzu výchozí situace, definici cílů, prioritních oblastí a popis organizačního a finančního zajištění navržených opatření. Česká republika zajistí realizací této strategie včasné a efektivní splnění legislativních, metodických a technologických požadavků plynoucích z přijetí a implementace nových evropských zadávacích směrnic, nařízení eIDAS a směrnice EU o e-fakturaci.

Součástí materiálu je také vyhodnocení efektivity fungování a návrh dalšího postupu využívání elektronických tržišť veřejné správy a návrh povinného používání NEN. Schválením materiálu vláda uděluje Ministerstvu pro místní rozvoj úkol zajistit ukončení činnosti elektronických tržišť k 30. 6. 2017 a řídit postupný převod povinného elektronického zadávání na NEN, a to pro všechny zadavatele a maximálně do 31. 12. 2018. Zadavatelé nicméně budou moci žádat ministerstvo o výjimku z povinného používání NEN. Mechanismus udělování výjimek má ministerstvo za úkol předložit vládě do konce roku.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…