Vláda v pondělí projedná Návrh ústavního zákona o celostátním referendu

10.07.2015 13:30

Členové vlády v pondělí 13. července 2015 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

Vláda v pondělí projedná Návrh ústavního zákona o celostátním referendu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sobotkova vláda v poslanecké sněmovně

·         Návrh ústavního zákona o celostátním referendu, předkládá: ministr pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu.
Návrh naplňuje další závazek vládního programového prohlášení a zavádí institut referenda do ústavního pořádku České republiky.

·         Koncepce zahraniční politiky ČR, předkládá: ministr zahraničních věcí.
Nová Koncepce zahraniční politiky reaguje na proměny globálního prostředí a rozvádí zahraničněpolitické priority vlády, obsažené v jejím programovém prohlášení.

·         Návrh atomového zákona, předkládají: předseda vlády a předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost.
Návrh atomového zákona přináší novou komplexní právní úpravu oblasti mírového využívání jaderné energie a ionizujícího záření.

·         Akční plán na podporu zvyšování soběstačnosti České republiky v surovinových zdrojích substitucí primárních zdrojů druhotnými surovinami, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
Plnění Akčního plánu bude mít pozitivní dopad na surovinovou bezpečnost státu, na vznik nových zpracovatelských kapacit pro získávání, zpracování a využívání druhotných surovin, a tím i na vznik nových pracovních míst.

·         Prioritizaci agend a další postup procesního modelování a standardizace agend veřejné správy, předkládá: ministr vnitra.
Hlavním cílem materiálu je informovat vládu o prioritních agendách veřejné správy, u kterých se doporučuje zpracovat procesní model, v zájmu systematického zkvalitňování práce úřadů.

·         Návrh novely nařízení vlády o provádění některých opatření společné organizace trhu s ovocem a zeleninou, předkládá: ministr zemědělství.
Novelizace umožní dočerpat finanční podporu z Evropské unie pro seskupení producentů, která byla schválena v minulém období a v současné době není dokončen jejich pětiletý schvalovací plán uznání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …