Vláda v pondělí projedná výhled rozpočtu na příští rok či návrh opatření k omezení následků sucha a nedostatku vody

27.05.2016 18:03

Členové vlády v pondělí 30. května 2016 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

Vláda v pondělí projedná výhled rozpočtu na příští rok či návrh opatření k omezení následků sucha a nedostatku vody
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

  • Návrh střednědobých výdajových rámců na léta 2017 až 2019, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
    Střednědobé výdajové rámce na rok 2017 a 2018 byly upraveny podle rozpočtových pravidel a jsou navrženy v maximální možné výši při zachování tendence postupného snižování deficitu státního rozpočtu.

  • Návrh výdajů státního rozpočtu České republiky na výzkum, experimentální vývoj a inovace na rok 2017 se střednědobým výhledem na léta 2018 a 2019 a dlouhodobým výhledem do roku 2021, předkládá: místopředseda vlády pro vědu‚ výzkum a inovace. 
    Dle návrhu by se měl v souladu s vládní politikou podpory vědy schválený rozpočet v roce 2017 navýšit o 3,662 mld. Kč oproti roku 2016 s tím, že většina těchto peněz bude určena na rozvoj výzkumných organizací.

  • Příprava státního rozpočtu České republiky na rok 2017 a střednědobého výhledu na léta 2018 a 2019,předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí. 
    Materiál obsahuje předběžný návrh příjmů a výdajů rozpočtových kapitol státního rozpočtu na léta 2017 až 2019 a návrh příjmů a výdajů státních fondů na léta 2017 až 2019.

  • Návrh opatření k omezení následků sucha a nedostatku vody v ČR a vyjádření finančních potřeb jejich realizace, předkládá: ministr zemědělství.
    Předkládaná opatření a programy jednak posílí vodní zdroje a zároveň umožní v případě výskytu sucha zachovat či udržet zásobování obyvatelstva vodou, zemědělskou produkci, bezporuchový provoz elektráren a technologické postupy v průmyslu.

  • Návrh nařízení vlády o stanovení vyměřovacího základu u osoby, za kterou je plátcem pojistného na veřejné zdravotní pojištění stát, předkládá: ministr zdravotnictví. 
    Návrh směřuje k navýšení vyměřovacího základu pro platbu státu za tzv. státní pojištěnce s tím, že tyto dodatečné příjmy mají být použity zejména k personální stabilizaci systému zdravotnictví v České republice. 

Kompletní program jednání vlády 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…