Vláda zahájila projednávání aktualizace Státní energetické koncepce

07.05.2015 13:05

Na jednání ve středu 6. května 2015 členové kabinetu Bohuslava Sobotky začali projednávat aktualizaci Státní energetické koncepce, která určuje rozvoj energetiky v České republice na dalších 25 let. Řešili také Česko-bavorskou výstavu, program stipendií syrským uprchlíkům nebo novelu o podpoře výzkumu.

Vláda zahájila projednávání aktualizace Státní energetické koncepce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Strakova akademie

Státní energetická koncepce je klíčovým dokumentem v oblasti energetiky. Jejím cílem je zajistit spolehlivé, bezpečné a šetrné dodávky energie do České republiky.

Práce na aktualizaci začaly už v roce 2012, dnes vláda řešila finální připomínky, které budou zapracovány do výsledné podoby usnesení. Ke schvalování koncepce se vláda vrátí na jednání za 14 dní.

Česko-bavorská výstava

Na zajištění společné výstavy, která se koná u příležitosti 700. výročí narození Karla IV., vláda dnes vyčlenila 26 milionů korun. Vernisáž Česko-bavorské zemské výstavy je naplánována na 14. května příštího roku ve Valdštejnské jízdárně, odkud poputuje do Norimberku.

Pomoc syrským studentům

Vláda nadále pokračuje v pomoci zemím postiženým válkou. Ve středu schválila poskytnutí dvaceti stipendií pro studenty z řad syrských uprchlíků. V rámci stipendií je zajištěna roční jazyková příprava a následně pět let studia na vysoké škole. Na ročním projektu se podílí kromě Ministerstva zahraničních věcí, také Ministerstva vnitra, školství a zdravotnictví.

Čerpání fondů EU

Členové vlády se dnes zabývali také stavem čerpání evropských fondů. V minulých dnech už Evropská komise schválila první dva operační programy, schválení dalších dvou by mělo následovat. Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová uvedla, že systém je připraven pro čerpání a jakmile budou programy schváleny, začne přijímání výzev.

Vláda dnes projednala také například návrh novely zákona o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací nebo změnu složení Legislativní rady vlády. Příští zasedání se uskuteční ve středu 13. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.