Vládu čeká výjezdní zasedání v Ústeckém kraji, jednat bude už ve vlaku

14.10.2015 19:41

V rámci druhého výjezdního zasedání v kraji 19. října 2015 budou členové vlády jednat v Ústí nad Labem také společně s Radou Ústeckého kraje a hejtmany Karlovarského a Moravskoslezského kraje.

Vládu čeká výjezdní zasedání v Ústeckém kraji, jednat bude už ve vlaku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Vláda se bude na výjezdním zasedání v Ústeckém kraji zabývat problémy, které se místního regionu nejvíce dotýkají. Hlavními tématy bude problematika sociálně vyloučených lokalit, podpora zaměstnanosti, územní limity těžby uhlí či například zalesňování Krušných hor.

Pro cestu do Ústeckého kraje využije vláda stejně jako při prvním výjezdním zasedání vlakové spojení Českých drah. Tentokrát ale zahájí vláda své jednání přímo ve vlaku již v průběhu cesty, a to ve speciálním konferenčním voze.

V odpoledních hodinách navštíví premiér Sobotka společně s ministryní školství Kateřinou Valachovou Univerzitu Jana Evangelisty Purkyně, kde budou s vedením školy diskutovat například o rozvoji technického a přírodovědného vzdělávání.

Výjezdní zasedání v Ústí nad Labem je již druhým výjezdním zasedáním vlády v kraji. První se uskutečnilo 22. července 2015 v Ostravě. Mimo Strakovu akademii vláda jednala také 14. září v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu.

Vybrané body jednání vlády s Radou Ústeckého kraje

· Koncepce hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.

· Řešení dalšího postupu územně ekologických limitů těžby hnědého uhlí v severních Čechách, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.

· Podprogram Podpora rozvoje pracovních příležitostí na území Ústeckého a Moravskoslezského kraje, předkládá: ministryně pro místní rozvoj.

· Zpráva o stavu vyloučených lokalit v Ústeckém kraji, předkládá: ministr pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu.

· Informace k návrhu harmonogramu přípravy Programu revitalizace Krušných hor, předkládají: ministři zemědělství a životního prostředí.

· Zpráva o aktuální situaci a plánovaných aktivitách MŽP směřujících ke zlepšení stavu ovzduší a životního prostředí v Ústeckém kraji, předkládá: ministr životního prostředí.

· Opatření v oblasti podpory zaměstnanosti a v oblasti nepojistných sociálních dávek v Ústeckém kraji, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.

Vybrané body jednání vlády

Návrh novely nařízení vlády o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
Návrh počítá s tím, že se od 1. listopadu 2015 zvýší platové tarify pro zaměstnance ve veřejných službách a správě o tři procenta a od 1. ledna 2016 se zvýší platové tarify i pro zdravotnické pracovníky, a to o pět procent.

Návrh novely nařízení vlády o platových poměrech státních zaměstnanců, předkládají: ministryně práce a sociálních věcí a 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.

Návrh počítá s tím, že se od 1. listopadu 2015 zvýší platové tarify pro státní zaměstnance o tři procenta.

Návrh na změnu systemizace spočívající v navýšení objemu prostředků na platy státních zaměstnanců a zaměstnanců správních úřadů s účinností od 1. listopadu 2015, předkládá: ministr vnitra.

Předpokladem realizace změny platových tarifů při odměňování státních zaměstnanců a zaměstnanců správních úřadů je změna systemizace správních úřadů spočívající v navýšení objemu prostředků na platy.

Kompletní program najdete na https://apps.odok.cz/djv-agenda?date=2015-10-19

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…