Vlaky Českých drah na lyže do Tater a do Švýcarska

18.10.2017 19:12

České dráhy nabízejí pohodlný a rychlý způsob dopravy na zimní dovolenou do Vysokých Tater a do Alp. Do slovenských velehor je možné jet lyžovat z Prahy přes Olomouc, Ostravu a Žilinu do Popradu vlakem SuperCity Pendolino a také dvěma nočními spoji, EuroNight Bohemia a Slovakia, s lůžkovými a lehátkovými vozy. Do švýcarského Curychu jede přímý noční spoj z Prahy přes České Budějovice a Linec. Jízdenky z Prahy do Curychu stojí s rezervací do lůžkového vozu od 958 Kč.

Vlaky Českých drah na lyže do Tater a do Švýcarska
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Expres s přímými vozy odjíždí z pražského hlavního nádraží v 18:02. Do Curychu vlak přijíždí v 8:20 ráno druhý den. V opačném směru z Curychu vlak odjíždí ve 21:40 a příjezd na pražské hlavní nádraží je v 10:57 následujícího dne. „Cestujícím nabízíme pohodlnou jízdu do švýcarské části Alp. Vedle Curychu lze vystoupit také v Buchsu poblíž hranic s Lichtenštejnskem nebo v Sargansu, kde je možné přestoupit do navazujících spojů ve směru do kantonu Graubünden se světoznámými středisky Svatý Mořic, Davos nebo Klosters,“ uvedl Michal Štěpán, člen Představenstva ČD odpovědný za osobní dopravu.

Cestující si můžou vybrat mezi kategoriemi T3 (třímístný oddíl), double (dvoumístný oddíl) nebo single (jednomístný oddíl) a v provedení economy (s umyvadlem) nebo deluxe (se sprchou a dalšími nadstandardními službami). Jízdenky z Prahy do Curychu v lůžkových vozech stojí od 958 Kč.

Do Tater spojem SC Pendolino nebo pohodlně i přes noc

Prahu, Ostravsko a Tatry spojuje každý den komfortní rychlovlak SC Pendolino Košičan s odjezdem z pražského hlavního nádraží v 7:07. Vysoké Tatry jsou spojem SC Pendolino dostupné díky zastávce Štrba jen za 6 hodin z Prahy. Při cestě pendolinem i vlakem EuroCity jsou nejvýhodnější Včasné jízdenky, které stojí mezi Prahou a Popradem / Štrbou od 346 Kč za jeden směr. K jízdenkám do pendolina je potřeba koupit povinnou místenku za 80 Kč v jednom směru. Počet Včasných jízdenek je omezen, čím dříve si jícestující zakoupí, tím je jízdenka levnější.

Prahu s Tatrami spojují také dva páry nočních vlaků kategorie EuroNight s moderními lůžkovými a lehátkovými vozy.

Veškerý dostupný komfort nabízejí lůžkové vozy s nabídkou jednolůžkových, dvojlůžkových nebo trojlůžkových oddílů. Menší komfort, ovšem také za nižší cenu, nabízejí lehátkové vozy. Oddíly v těchto vozech jsou šestimístné nebo čtyřmístné. Pro cestu nočními vlaky jsou nejvýhodnější, podobně jako v případě denních vlaků, Včasné jízdenky. Nočním vlakem ceny začínají na 426 Kč, při cestě lehátkovým vozem od 506 Kč a při cestě lůžkovým vozem od 665 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…