Vlašimská průmyslová škola bude mít nové vybavení za 6,5 milionu korun

15.04.2015 8:34

Střední průmyslová škola ve Vlašimi dostane vybavení za 6,5 milionu Kč.

Vlašimská průmyslová škola bude mít nové vybavení za 6,5 milionu korun
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

„Jedná se o nákup takzvaných CNC strojů, což jsou počítačem řízené obráběcí stroje. V rámci projektu Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem jsme získali dotaci v celkové výši 161,4 milionu korun a jsou z ní financovány projekty 20 příspěvkových organizací kraje a 2 soukromých škol,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Škola obohatí inventář o dřevoobráběcí CNC centrum s příslušenstvím, nářadím, nástroji a zaškolením za 1,5 milionu Kč, produkční soustružnické centrum s poháněnými nástroji, příslušenstvím, nářadím a zaškolením za 2,5 milionu Kč a výukové CNC frézovací a vrtací centrum s příslušenstvím, nářadím, manuály a zaškolením za 2,4 milionu Kč.

„Nákup CNC strojů přispěje k modernizaci a doplnění učebny, která bude sloužit k výuce programování, jak pro žáky střední školy, tak pro žáky osmi spádových základních škol,“ doplnil statutární náměstek hejtmana pro oblast školství Milan Němec (ČSSD).

Vlašimská škola zorganizovala pro děti z 8. a 9. tříd osmi spádových základních škol zájmové kroužky – nábytkářství, elektrotechniky, stavebnictví, programování CNC strojů, fyziky nebo chemie. Došlo tak k propojení dvojího prostředí, které žáky v jejich výchově a vzdělávání významně ovlivňuje a směruje do dalšího profesního života.

„V rámci projektu Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem hodlá kraj v tomto roce dokončit vybavení laboratoří, výstavbu venkovních přírodních učeben a dodání nástrojů a nářadí do dílen a učeben v celkové hodnotě 14,7 milionu. Například ve Střední průmyslové škole stavební a Obchodní akademii v Kladně nakoupí laboratorní vybavení za 4,5 milionu Kč. Střední průmyslová škola v Mladé Boleslavi pořídí za 4,5 milionu Kč vybavení učebny pro výuku mechatroniky,“ doplnil náměstek Milan Němec.

V roce 2014 bylo z  prostředků projektu Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem pořízeno moderní vybavení laboratoří, učeben a dílen partnerských škol za více než 23 milionů korun, například vybavení Střední odborné školy stavební a Středního odborného učiliště stavebního, Kolín II za 3,2 milionu Kč nebo nákup školního výukového soustružnického a frézovacího centra ve Vyšší odborné škole, Střední průmyslové škole a Obchodní akademii Čáslav v hodnotě 1,5 milionu Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…