Vlastník českého FORPSI, společnost Aruba, spolupracuje s firmou Veeam při zálohování cloudu

22.03.2017 14:22

Zákazníkům Private Cloudu je určena služba Cloud Bare Metal Backup, která je navržena pro zálohování vApps a virtuálních strojů prostřednictvím jednoduchého a intuitivního rozhraní pro správu.

Vlastník českého FORPSI, společnost Aruba, spolupracuje s firmou Veeam při zálohování cloudu
Foto: Forpsi
Popisek: V datacentru Forpsi.

Italská společnost Aruba, lídr na trhu webhostingových služeb, oznámila zahájení spolupráce se společností Veeam® Software. Partnerství obou společností se týká poskytování služby Cloud Bare Metal Backup, která umožňuje vytvářet úplné zálohy virtuálních serverů služby Private Cloud pomocí online control panelu.

Aruba S.p.A. (www.aruba.it) je poskytovatelem webhostingových služeb, certifikované elektronické pošty, registrátorem domén a předním poskytovatelem cloudových služeb. Aruba Cloud (www.arubacloud.com) působí také v České republice, a to pod značkou FORPSI Cloud (www.forpsicloud.com). Společnost Veeam® Software vyvinula a poskytuje novátorské řešení „Availability for the Always-On Enterprise™“.

Hlavní myšlenkou této spolupráce je podpořit úspěch Private Cloud řešení, které je využíváno mnoha způsoby, např. pro propojení hybridních infrastruktur, rozšíření datacenter a obnovu dat v prostředí cloudu.  Private Cloud slouží i dalším specifickým oblastem, jako je streaming nebo obchodování na internetu pro velké společnosti, ale i pro malé a střední podniky a systémové integrátory. Aby bylo možné zálohovat obrovský nárůst objemu dat, který je v privátním cloudu zpracováván, bylo nutné vytvořit efektivnější a bezpečnější službu pro zálohování celých virtuálních strojů (VMs).

Služba FORPSI Cloud Bare Metal Backup nabízí rychlé, flexibilní a spolehlivé řešení zálohování a obnovy aplikací a dat.  Veeam Backup & Replication nyní poskytne podporu systémům FORPSI a zdokonalí ochranu virtuálních serverů tak, že sjednotí zálohy a replikace v rámci jednoho softwarového řešení.

Veeam Backup & Replication zajišťuje obnovu celých virtuálních serverů jak v původním, tak v záložním umístění. Zahrnuje i rychlou obnovu pouze specifických bloků dat. Toto řešení také umožňuje rychlou obnovu jednotlivých souborů uložených na virtuálních serverech a discích.

Cloud Bare Metal Backup zjednodušuje společnostem zálohování virtuálních serverů a celých tzv. vApps. Prostřednictvím online control panelu můžete např. nastavit frekvenci a dobu uchování záloh podle svých potřeb a vybrat si, zda chcete obnovit pouze určité soubory, nebo naklonovat celý virtuální server.

Služba zahrnuje 200 GB prostoru úložiště pro každý stroj. Tento zálohovací prostor může být v případě potřeby navýšen. Technologie zálohování společně s hypervizorem služby Private Cloud a s ochrannými mechanismy VMware garantují konzistenci dat a výkon.  Je zde také nativní integrace s Microsoft VSS  zajištující  konzistenci dat aplikací. Díky evropské síti datacenter Aruby může být služba aktivována v České republice, v Itálii a ve Francii.

“Naše služba Private Cloud zaznamenala velký úspěch a je využívána mnoha zákazníky ke správě aplikací a zajišťování kritických procesů. Proto jsme zdokonalení služby Bare Metal Backup považovali za nezbytné,“ uvedl Stefano Cecconi, CEO společnosti Aruba. „Zákazníci nyní budou moci využívat řešení, které umožní rychlou a pohodlnou obnovu jejich IT procesů a poskytne jim garance na business úrovni.“

Albert Zammar, viceprezident společnosti Veeam dodává: “Podle IDC bude většina společností nejpozději do roku 2019 potřebovat IT prostředí v cloudu. To je důvod našeho strategického partnerství se společností Aruba. Začátek naší spolupráce byl zaměřen na zálohování jako službu (BaaS – Backup as a Service), ale věříme, že se naše spolupráce bude nadále rozšiřovat. Ve stále více a více digitalizovaném světě, kde společnosti využívají cloud pro správu dat a aplikací, zaručuje kombinace našich řešení nejen velmi krátký čas pro obnovu dat a kontinuitu provozu v režimu 24/7, ale také řešení dostupnosti dat a aplikací “Always-on”.

Více informací naleznete na: forpsicloud.cz/privatni-cloud/bare-metal-cloud-backup.aspx

O společnostech:

INTERNET CZ, a. s.

byla založena v roce 2002 a působí na trhu pod značkou FORPSI. Je největším registrátorem .cz a .eu domén na českém trhu, poskytuje hostingové služby a cloudová řešení pro podnikatele i společnosti. V současné době má ve své správě více než 350 tis. domén. Sídlo se nachází v jihočeské obci Ktiš v okrese Prachatice, kde je zároveň umístěno datacentrum FORPSI s nejmodernějším technickým vybavením a zabezpečením, ze kterého jsou obsluhováni nejen zákazníci z České republiky, ale i ze Slovenska, Maďarska a Polska.

Jediným akcionářem společnosti je od roku 2005 italská společnost Aruba S. p. A.

Více informací na www.forpsi.com, www.forpsicloud.cz

ARUBA S. p. A.

byla založena roku 1994 a v Itálii je jedničkou na trhu v poskytování služeb datacentra, webhostingu, elektronické pošty, certifikovaných e-mailových služeb a registrace domén. Společnost spravuje více než 2 miliony domén, 6 milionů e-mailových účtů, 20 tis. serverů a v součtu má více než 2 miliony zákazníků. Aruba dále operuje na trzích v dalších evropských zemích – mimo jiné ve Francii, Anglii a v Německu. Patří mezi hlavní poskytovatele hostingových služeb v České republice, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. Kromě webhostingu nabízí další služby: pronájem dedikovaných serverů a managed serverů, housing, služby datacentra, elektronický podpis, digitalizaci dat a výrobu elektronických čipových karet. Od roku 2011 rozšířila Aruba tuto nabídku o cloudové služby. Má bohaté zkušenosti se správou datacenter v různých zemích Evropy s celkovou kapacitou 60 tis. serverů.

Více informací na www.aruba.it, www.arubacloud.com

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…