VoZP: Zlato a stříbro na MS! Gratulujeme našim pojištěncům

24.03.2016 13:28

Běžci Maslák a Holuša zářili na halovém světovém šampionátu.

VoZP: Zlato a stříbro na MS! Gratulujeme našim pojištěncům
Foto: red
Popisek: Vojenská zdravotní pojišťovna

Z páté dráhy sbíhal český rekordman na čtvrtce Pavel Maslák jako druhý, pověsil se za Bralona Taplina z Grenady a čekal na poslední zatáčku. Pak vyrazil. Svého soupeře oběhl zvnějšku a po drtivém finiši protnul cílovou čáru jako první. Pavel Maslák je od neděle už dvojnásobným halovým mistrem světa na trati 400 metrů. V roce 2014 to dokázal v polských Sopotech a včera v americkém Portlandu.

„Je to skvělý pocit, i když v Sopotech jsem běžel líp," hodnotil šťastný šampion. Po krátkém odpočinku vše podřídí přípravě na letošní vrchol sezony – olympiádu v Riu. Tam bude jeho cíl vzhledem k očekávané konkurenci přece jen skromnější: účast ve finále.

Češi si z portlandské haly odvážejí ještě jednu medaili, tentokrát stříbrnou. A opět se o ni zasloužil voják, a tedy pojištěnec VoZP. Jakub Holuša se ve finále patnáctistovky dlouho držel uvnitř skupiny běžců a stejně jako Maslák si medaili vybojoval skvělým finišem, v němž nestačil jen na Američana Matthewa Centrowitze. „Je to něco velkého, neuvěřitelného, získat v této konkurenci medaili,“ rozplýval se Holuša.

Oběma úspěšným atletům srdečně blahopřejeme a přejeme další skvělé výsledky na olympiádě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…