Vodní kapky pomáhají již počtvrté i v České republice

06.01.2016 15:32

Vodní kapky jsou společným humanitárním projektem společnosti ENERGIE AG BOHEMIA a Diecézní charity České Budějovice. Již sedmým rokem se snaží pomáhat obyvatelům oblasti Kilwa-Kasenga v africkém Kongu k přístupu k pitné vodě.

Vodní kapky pomáhají již počtvrté i v České republice
Foto: FVZ ČR
Popisek: Vedoucí oddělení marketingu a komunikace ENERGIE AG BOHEMIA Ivan Kafka, ředitelka Diecézní charity České Budějovice Michaela Čermáková a náměstkyně hejtmana Ivana Stráská

Čtyři roky jsou Vodní kapky doma také v České republice, kde se zaměřují na pomoc především handicapovaným spoluobčanům.

ENERGIE AG BOHEMIA s.r.o., do níž v České republice patří společnosti ČEVAK, VAK Beroun, Vodos Kolín, VS Chrudim, VHOS Moravská Třebová a Aqua Servis Rychnov nad Kněžnou, se na projekt Vodní kapky zavázala přispět jedním haléřem ze svého zisku za každý prodaný m3 vody. Za letošní rok činí tato částka celkem 375.113 korun, z toho bude 120.496 korun použito na obnovu studní a opravy čerpadel v Kongu a dalších 254.617 korun bylo již použito na podporu a pomoc v Česku.

Šek na 120.496 korun, které přispějí k lepšímu přístupu obyvatel Konga k pitné vodě, si u příležitosti svátku Tří králů převzala ředitelka Diecézní charity České Budějovice Michaela Čermáková a patronka projektu náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje Ivana Stráská.

Záštitu nad projektem převzala náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje Ivana Stráská. „Jsem ráda, že mohu každoročně podpořit myšlenku Vodních kapek, které pomáhají tam, kde je to skutečně zapotřebí, a to nejen v cizině, ale i u nás. Problematika pitné vody je totiž stále aktuálnějším problémem,“ řekla Ivana Stráská.
„Právě Tři králové jsou symbolem dárcovství a nezištné pomoci, proto v tento den se tradičně scházíme a symbolicky tuto částku předáváme charitě,“ uvedl Ivan Kafka, vedoucí marketingu a komunikace ENERGIE AG BOHEMIA s.r.o.

V jižních Čechách byl prostřednictvím Vodních kapek podpořen provoz českobudějovického centra Arpida či Bazalka, které poskytují pomoc rodinám pečujícím o děti s tělesným a kombinovaným postižením. Na Berounsku pomáháme Domovu v Zahradách Zdice pečujícímu o seniory či Svazu tělesně postižených, na Chrudimsku místní Farní charitě, na Rychnovsku klubu ROSKA. Podporujeme i další projekty v oblastech působnosti skupiny ENERGIE AG BOHEMIA.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…