Vodoléčba rehabilitačního oddělení Nemocnice Prachatice, a. s., má dvě nové vany

06.01.2014 17:01

Poslední loňskou strojní investicí Oddělení rehabilitace Nemocnice Prachatice, a. s., bylo zakoupení dvou van na vodoléčbu.

Vodoléčba rehabilitačního oddělení Nemocnice Prachatice, a. s., má dvě nové vany
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Za bezmála 165 tisíc Kč byla zakoupena celotělová vana pro perličkovou lázeň, jež využívá vodoléčbu mikromasáží kůže a podkoží vzduchovými bublinami, což představuje 122 vzduchových masážních trysek. Součástí zakoupené vany je i podhlavník, lehátko a schůdky do vany pro snadnou přístupnost i pro osoby se sníženou pohyblivostí. Perličkovou lázeň mohou pacienti využít i s různými bylinnými přísadami, rašelinou, případně se solí z Mrtvého moře. Tato vana využívá menšího objemu vody – užitný objem vany je pouze 220 litrů, což představuje nižší provozní náklady.

Pro vodoléčebnou masáž končetin byla zakoupena sedací vana určená pro vířivou lázeň dolních končetin. Vana s modrým LED displejem a schůdky byla pořízena za téměř 150 tisíc Kč. Základními vlastnostmi této vany je akrylátový antibakteriální povrch, moderní ergonomický design a nízká spotřeba vody.

Unikátní tvar vany umožňuje dvě polohy pacienta. Teplá vířivá voda a jemné masáže kůže a podkoží podpoří zlepšení krevního oběhu a metabolizmu, což vede ke snížení bolestivosti, zmenšení otoků a zlepšení hybnosti kloubů. Tato vodoléčba je velmi vhodná po operacích nebo úrazech pohybového aparátu.

Ergonomicky tvarované vany jsou navrženy pro maximální komfort pacienta. Důraz je kladen i na ekonomický provoz s nízkou spotřebou vody. Vany mají přednastavené léčebné protokoly, které usnadňují volbu parametrů vodoléčebné procedury.

Obě vany nemocnice koupila od firmy BTL – zdravotnická technika, a. s., Brno, která klade důraz na spolehlivost a dlouhou životnost svých výrobků.

V Nemocnici Prachatice, a. s., jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 7 500 pacientů. Lékaři zde provedou průměrně dva tisíce operačních zákroků a téměř 185 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 353 dětí. Nemocnice má průměrně 350 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v regionu. V letech 2008-2012 nemocnice proinvestovala celkem 133,9 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…