Vojenská pojišťovna se dohodla s protonovým centrem. Klienti mohou léčit rakovinu moderně

05.10.2013 18:36

Pojištěnci Vojenské zdravotní pojišťovny ČR mají neomezený přístup k léčbě rakoviny v pražském protonovém centru.

Vojenská pojišťovna se dohodla s protonovým centrem. Klienti mohou léčit rakovinu moderně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přístroj na protonovou terapii

Vojenská zdravotní pojišťovna ČR (VoZP ČR) podepsala s pražským protonovým centrem jako první česká zdravotní pojišťovna dlouhodobou smlouvu zaručující jejím pojištěncům, že se k nejmodernější, šetrné a účinné metodě léčby rakoviny dostanou všichni její klienti. A to ve všech diagnózách, v nichž je protonová terapie jasně lepší než fotonová včetně karcinomu prostaty, který v České republice ročně postihne na 7 000 mužů.

VoZP ČR tak otevírá nové možnosti léčby pro příslušníky Armády České republiky, účastníky zahraničních misí, ale také pro své dospělé i dětské klienty z řad široké veřejnosti. Ze strany VoZP ČR jde o další krok ke zvýšení efektivity hospodaření v rámci vybraných diagnóz a rozšíření možností poskytování zdravotní péče za smluvně garantovaných výhodných podmínek a zvýšení bezpečnosti léčebných postupů a komfortu pro vlastní pojištěnce.

Při léčbě klientů VoZP ČR touto moderní a šetrnou metodou bude také podporována spolupráce odborníků pražského protonového centra a lékařů z komplexních onkologických center při indikaci pacientů, včetně odborného posouzení akreditovaných konzultantů VoZP ČR.

Hlavní lékař pražského protonového centra MUDr. Jiří Kubeš, Ph.D upřesňuje, jakých diagnóz se léčba protonovým svazkem týká: „Jsou to vybrané nádory CNS, nádory nosních dutin, slinných žláz, nosohltanu, nádory v dětském věku, vybrané případy lymfomů, nádory slinivky břišní, jícnu, primární nádory jater, nádory plic vybraných stádií a lokalizované nádory prostaty. Protonová terapie je vhodná u lokalizovaných nádorových onemocnění a indikace musí vždy být potvrzena lékařem protonového centra.”


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Proton Therapy Center

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…