Vojenské lesy a statky: Evropští lesní pedagogové rokují na Vysočině

05.10.2017 8:49

Ve dnech 3. - 6. října 2017 probíhá v hotelu Orea Resort Devět Skal ve Sněžném-Milovech 12. Evropský kongres lesní pedagogiky. Kromě lesníků z Česka na kongres zavítali i zástupci 12 evropských států, celkem 140 lesních pedagogů. Program společného setkání zahrnuje nejen odborné přednášky, ale i praktické ukázky přímo v terénu.

Vojenské lesy a statky: Evropští lesní pedagogové rokují na Vysočině
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Kongres každoročně seznamuje účastníky s novinkami v oblasti lesní pedagogiky, umožní jim načerpat inspiraci od zahraničních kolegů i získat důležité kontakty pro následnou spolupráci. Součástí programu letošního setkání je například Market of Activities, tedy ukázky aktivit lesní pedagogiky přímo v lese, nebo Night Forest, což je ukázka večerních programů o lese v lese od několika českých organizací.

Hlavními tématy kongresu jsou „Lesní pedagogika jako nástroj komunikace s veřejností“ a „Lesní pedagogika jako nástroj vzdělávání k udržitelnému rozvoji“. Těmto tématům se budou věnovat i úvodní příspěvky od Jiřího Svobody, ředitele Lesního družstva obcí Přibyslav, Emmy Berglund, tajemnice The Confederation of European Forest Owners, Rolfa Juckera, ředitele Stiftung SILVIVA, švýcarské organizace zabývající se lesní pedagogikou a Martina Šroma, zástupce ředitelky Lipka - školského zařízení pro environmentální vzdělávání.

Lesní pedagogika přibližuje návštěvníkům lesa lesní ekosystém, trvale udržitelné lesní hospodářství, smysl hospodaření v lesích a užitky, které les člověku přináší. Základním principem je vnímání přírody všemi smysly, které zprostředkovávají speciálně vyškolení lesníci (lesníci s pedagogickými znalostmi a zkušenostmi) přímo na svém každodenním pracovišti - v konkrétním lese. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…