Vojenské lesy a statky: Olšinu ovládl Gigathlon

10.09.2017 9:49

Vítězem mezinárodního závodu, který se málem s ohledem na kalamitu na Šumavě nekonal, se stal Švýcar Ramon Krebs před letošním vicemistrem pěti disciplín Čechem Pavlem Mužíčkem. Bronz si odnesl další závodník z kolébky Gigathlonu, Švýcar Benjim Beglinger.

Vojenské lesy a statky: Olšinu ovládl Gigathlon
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Nejrychlejší ženou byla Eva Hurlimannová, opět ze země pod Alpami, druhou Anja Sturmová z Německa a bronz si odnesla po dvoudenním závodění domácí Barbora Soukupová.

Gigathlon je závod pěti disciplín, tři stovky účastníků mezinárodního klání na Olšině čekalo v sobotu nejdříve pětaosmdesát kilometrů na silničním kole z Olšiny přes Český Krumlov, Rožmberk, Vyšší Brod a podél Lipna do Horní Plané, odkud se vrátili na Olšinu.

To vše museli závodníci absolvovat s celkovým převýšením 1283 metrů. A pak rychle do plavek, aby mohli v rybníku Olšina absolvovat tříkilometrovou plaveckou trať. Na plavání navazoval běh z Olšiny do Nové Pece po dvacetikilometrové trati s půlkilometrovým převýšením. Po přezutí do kolečkových bruslí pak odvážlivce čekala trať na Stožec a zpět. A závěr patřil horským kolům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…