Vojenské lesy a statky: Porota vybírala nejlepší studentské dřevostavby

03.08.2018 21:26

Vítěze, které porotci v jednotlivých kategoriích zvolili, představí na slavnostním předání cen pořádající Nadace dřevo pro život 11. září v Brně.

Vojenské lesy a statky: Porota vybírala nejlepší studentské dřevostavby
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

V letošním ročníku architektonické soutěže, jejímžtradičním partnerem jsou také Vojenské lesy a statky, se sešlo 51 studentskýchnávrhů dřevěných staveb. Do klání, jehož hlavním cílem je podpořit většívyužívání obnovitelných zdrojů ve stavebnictví, se přihlásilo 63 studentů z 10 českých a slovenských fakult. Vítězové si pak rozdělí ceny v celkové hodnotě 230 000 Kč.

„Dřevostavby v Česku nemají takovou tradici jako v jinýchevropských zemích. Investoři i architekti využívají dřevo ve stavebnictvídaleko méně, protože je často prostě nenapadne, že by mohlo jít z konstrukčního i designového hlediska o lepší volbu. Dlouhodobě podporujeme tuto soutěž, protože nastupující generaci tvůrců, kteří budou rozhodovat o podobě české architektury, inspiruje tímto směrem,“ řekl ředitel VLS Josef Vojáček.

Zatímco o cenách odborné poroty je od úterý již rozhodnuto, až do konce srpna může výsledky letošního ročníku klání Stavby s vůní dřeva ovlivnit veřejnost. Hlasování veřejnosti probíhá on-line ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…