Vojenské lesy a statky: Šumavský výlov přilákal stovky lidí

02.11.2017 8:06

Zima a sílící vítr, který se hnal přes hladinu vypuštěného horského rybníku nedaleko Boletic na Českokrumlovsku, nezabránil stovkám lidí, aby se v sobotu 28. října přišly podívat na již tradiční sváteční výlov pořádaný divizí VLS v Horní Plané. Již od sedmi hodin ráno, kdy rybáři VLS začali poprvé zatahovat, proudili k Dolanskému rybníku.

Vojenské lesy a statky: Šumavský výlov přilákal stovky lidí
Foto: VLS
Popisek: výlov horského rybníku na Šumavě

Vedle prodeje čerstvých kaprů, amurů a štik přímo z výlovu zde pro ně byly připraveny rybí speciality a další pochutiny, na děti pak čekala v kádi ukázka živých ryb, lovení dřevěných kaprů v kádi na udici a samozřejmě také lesní pedagogika.

Kvůli chladnému a větrnému počasí, které na Šumavě panovalo již před nedělním orkánem, se na hrázi většina hostů nezdržela dlouho, k rybníku však doráželi průběžně po desítkách celý den autem, pěšky i na kole a potvrdili tak, že pravidelný sváteční výlov v den založení republiky, který pořádá již třetím rokem divize VLS Horní Planá, se na Českokrumlovsku stává tradicí.

Vojenské lesy a statky akci výlov pro veřejnost v kulisách šumavské přírody pořádají střídavě na dvou vodních dílech, která se loví jednou za dva roky. Vloni poprvé lovili rybáři státního podniku nejvýše položený chovný rybník Olšina, kam se přišly podívat tisíce návštěvníků, letos byl na řadě podruhé Dolanský rybník s asi desetinovou rozlohou a komornější diváckou kulisou.

I tak rybník nedaleko Boletic vydal dobrý úlovek – 11 tun kaprů, amurů a štik, jež budou k dostání až do Vánoc na sádkách ve Chvalšinách každý všední den od 7.00 do 15.00 hodin. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…