Vojenské lesy a statky dodaly borovičky z Ralska do dětských domovů i seniorům

15.12.2019 17:33

Vánoční stromky z bývalého vojenského prostoru udělají i letos radost nejen dětem na Liberecku, ale nově také seniorům. Státní podnik dodal borovičky, které jsou typickou dřevinou Ralska, letos nejen do osmi dětských domovů v kraji či do místních škol, ale také do domovů pro seniory.

Vojenské lesy a statky dodaly borovičky z Ralska do dětských domovů i seniorům
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Lesníci z divize Vojenských lesů a statků v Mimoni již tradičně rozvezly do sedmi dětských domovů v Libereckém kraji zdarma borovičky. Borovičky, které pocházejí z výchovných zásahů, jsou typickou dřevinou Ralska. Stromky byly vybrány již koncem listopadu, tak aby je příjemci měli na první advent. Následně je lesníci z Mimoně pokáceli a zdarma dovezli do dětských domovů v kraji.

„Radost udělají dětem v domovech v Dubé-Deštné, České Lípě, Dětském centru Sluníčko v Liberci, v Semilech a Frýdlantu, ale také v Krompachu v Lužických horách a Jablonném v Podještědí. Do každého z nich dodáváme jeden velký stromeček do společných prostor a pak několik menších boroviček pro každou tzv. rodinku,“ vysvětlil ředitel divize VLS Mimoň Roman Vohradský.

Výjimkou pak jsou děti z dětského domova v Hamru na jezeře, které si před adventem pro stromky dojely do lesa v bývalém vojenském prostoru samy. Pětici boroviček vybraly a uřízly je společně s lesníky VLS z tamní lesní správy.

Vedle toho státní podnik bezplatně dodá stromky také do několika základních škol a poprvé také do domova seniorů Pampeliška ve Stráži pod Ralskem a domova důchodců v Mimoni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…