Vojenské lesy a statky zprovoznily multifunkční altán pro návštěvníky Olšiny

03.11.2017 13:07

Dřevostavba v šumavském rekreačním areálu u nejvýše položeného chovného rybníku v Česku má sloužit návštěvníkům jako posezení během běžného provozu, ale i k pořádání společenských, konferenčních a sportovních akcí.

Vojenské lesy a statky zprovoznily multifunkční altán pro návštěvníky Olšiny
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

„Jde o další investici v rámci zkvalitnění služeb pro návštěvníky, která navazuje na naše nedávné investice do sportovišť u Olšiny, expozice na rybářské baště, ale i do cyklotras a turistických stezek v okolí. V nejbližší době zde chceme vybudovat také návštěvnické středisko a ve stadiu projektové přípravy je také sportovní hala,“ dodal ředitel Vojáček.

Návštěvnické středisko na Olšině by mělo vzniknout s podporou evropských dotací v rámci programu přeshraniční spolupráce INTERREG a mělo by návštěvníkům přiblížit život v této části Šumavy i její historii včetně zaniklých obcí.

Rekreační zařízení VLS Olšina se nachází ve svazích nad přehradou Lipno a je zasazeno do přírody přímo na břehu nejvýše položeného chovného rybníku v České republice. Nabízí celou škálu služeb, od hotelového ubytování, přes rodinnou rekreaci v chatkách až po turistickou ubytovnu, či stanový tábor. V souvislosti s optimalizací nedalekého vojenského újezdu Boletice se okolní přírodní lokality otevřely v roce 2016 po desetiletích veřejnosti a region tak zaznamenává zvýšený zájem turistů. Olšina totiž nabízí klid panenské přírody, které se dlouhodobě vyhnul civilizační rozvoj, přitom návštěvníci díky její strategické poloze mají na dosah všechna hlavní návštěvnická lákadla Šumavy. Bývalý vojenský rekreační areál se proto těší především v posledním roce zvýšenému zájmu veřejnosti. Olšina letos hostila také celou řadu sportovních akcí, mimo jiné byla dějištěm závěrečného mítinku seriálu běžeckých závodů Běhej lesy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…