Vojenský fond solidarity podporuje vojáky už pět měsíců

01.08.2015 19:06

V neděli 9. srpna tomu bude přesně pět měsíců od podepsání dohody o spolupráci s Charitou ČR, která spravuje veřejnou sbírku ve prospěch Armády ČR a jejího Vojenského fondu solidarity.

Vojenský fond solidarity podporuje vojáky už pět měsíců
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

„Rádi bychom upřímně poděkovali všem, kteří Vojenský fond solidarity i v tak krátkém období jeho existence podporují,“ uvedl předseda Řídícího výboru VFS generálmajor Jaroslav Kocián.

Charitativní projekt staví na principu solidarity a dobrovolné finanční podpory od vojenských profesionálů a zaměstnanců resortu obrany.

„Naším cílem je budovat Vojenský fond solidarity jako důvěryhodnou, stabilní a prospěšnou platformu pro vojáky, kteří se mohou ocitnout v nouzi, případně pro jejich rodiny. Ochota přispět finančním obnosem na sbírkový účet je pro nás cestou pomoci těm, kterým opravdu náleží. Je zároveň inspirací pro ty, kteří tak ještě neučinili,“ doplnil generál Kocián.

Do fondu lze přispět několika způsoby:

  • jednorázovým finančním příspěvkem
  • trvalým příkazem z Vašeho účtu - příspěvkem více než 1000 Kč ročně lze provést odečet od daňového základu
  • charitativními akcemi u jednotek
  • finančními sbírkami v rámci prezentačních akcí AČR pro veřejnost

Na veřejnou sbírku č. účtu 44665522/0800, se samostatným VS 918 – Vojenský fond solidarity, mohou přispívat všichni, kterým není osud našich vojáků a kolegů lhostejný.

Vojenský fond solidarity navázal spolupráci s AOBP a VoZP

V pondělí 29. června 2015 se uskutečnilo již druhé pracovní setkání Řídícího výboru VFS. Přítomní projednali návrhy směrnic o působnosti VFS a také o činnosti terénních pracovníků, kteří již absolvovali odbornou přípravu. VFS navázal spolupráci s Asociací obranného a bezpečnostního průmyslu a Vojenskou zdravotní pojišťovnou. Tímto se Vojenský fond solidarity stává otevřenou platformou nejen pro jednotlivce, ale také organizace a komerční společnosti. Členové Řídícího výboru VFS projednali také plán činnosti na II. pololetí roku 2015 a posoudili návrh znaku fondu. Ke komunikaci byla zřízena e-mailová adresa VFS: vojenskyfondsolidarity@gmail.com.

Všem, kteří do Vojenského fondu solidarity dosud přispěli, armáda děkuje a těší se na další spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…