Vojenští lékaři a farmaceuti promovali v Karolinu

23.07.2015 12:55

Absolventi Vojenského všeobecného lékařství, Vojenského zubního lékařství a Vojenské farmacie tímto posledním krokem ukončili své vysokoškolské studium a nastoupili cestu vojenských zdravotnických profesionálů a důstojníků Armády České republiky.

Vojenští lékaři a farmaceuti promovali v Karolinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Start vrtulníku Mi-171

Slavnostní slib složili a diplomy o absolutoriu Univerzity Karlovy převzali z rukou promotora spolu s kolegy z civilních fakult, a to za přítomnosti rektora Univerzity Karlovy, představitelů Lékařské fakulty a Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové, děkana Fakulty vojenského zdravotnictví UO i dalších významných osobností.

Na studenty jsou kladeny vysoké nároky

Absolvování dvou vysokých škol najednou, z nichž jedna je dokonce institucí vojenskou, je úkol velmi náročný a není pro každého. Studenti, kteří jsou současně vojáky z povolání, musí prokázat nejen rozsáhlé medicínské či farmaceutické znalosti, ale během svého studia absolvují navíc vojensko-medicínskou i čistě vojenskou výuku a řadu cvičení. Tento unikátní typ studia, který je umožněn díky skvělé spolupráci Fakulty vojenského zdravotnictví UO a Lékařské a Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové, umožňuje studentům porozumět vojenským morálním hodnotám. Každý rok tak vstupují do řad Armády ČR jedinečné osobnosti, které své diplomy přebírají se slovy „Sloužím vlasti“.

Ze slavnostní promoce v Karolinu

Ze slavnostní promoce v Karolinu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …