Výrobci a distributoři mohli do letošního ročníku programu Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka přihlásit své inovace z oblasti rychloobrátkového zboží s výjimkou tabákových výrobků, které byly na český trh uvedeny v období od září 2012 do konce roku 2013.
Čtrnáctý ročník opět rostl co do počtu soutěžních výrobků, které byly rozděleny do 41 tradičních potravinářských a drogistických kategorií. Nově se ale v programu objevily také potravinové doplňky pro děti i dospělé, a tak o ocenění Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka 2014 nakonec usilovalo celkem 133 novinek ve 43 kategoriích.
Výrobky hodnotily 4000 českých spotřebitelů
Slavnostní galavečer 14. ročníku programu Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka proběhl v pražském Hotelu Ambassador – Zlatá Husa a hosty jím už tradičně provedla herečka Bára Štěpánová. V průběhu večera také organizátor Atoz Retail předal šek na 133 000 Kč České Federaci potravinových bank. „V rámci programu tuto dobročinnou organizaci nejenom mediálně podporujeme, ale letos stejně jako loni věnujeme na její činnost tisíc korun za každý přihlášený výrobek,“ říká Lukáš Matějka, projektový manažer programu.
Podkladem pro udělení ocenění se staly výsledky exkluzivního výzkumu agentury STEM/MARK. „Dotazování proběhlo na reprezentativním vzorku čtyř tisíc respondentů a výsledný index byl kalkulován na základě celkového dojmu, líbivosti obalu a zkušeností s výrobkem v dané kategorii. V rámci průzkumu jsme taktéž zjišťovali nákupní chování spotřebitelů, které jsme mohli porovnat s výsledky z minulých let. Z tohoto srovnání vyplývá, že Češi jsou stejně jako dříve stále velmi vnímaví k výši ceny, slevám a akcím, ale je pro ně také důležitá kvalita výrobku, jeho původ, značka a její tradice,“ uvádí Tomáš Říha, zástupce ředitele společnosti STEM/MARK.
U odborné poroty bodovaly netradiční inovace

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva