Volební senát rozhodl o rozpuštění šesti politických stran a hnutí, některým dalším pozastavil činnost

30.03.2017 11:52

Volební senát Nejvyššího správního soudu pod vedením předsedy tohoto senátu Tomáše Langáška dnes rozhodl na návrh vlády o rozpuštění České strany selského rozumu; Demokratické regionální strany; Strany Globální Odpovědnosti; Strany pro ekologii a zdraví; Nezávislého sdružení občanů Blanska a Strany přátel časopisu MAXIM a jejich přátel za maximální svobodu projevu, za vybudování mocné armády a za život bez zbytečných omezení a zákazů.

Volební senát rozhodl o rozpuštění šesti politických stran a hnutí, některým dalším pozastavil činnost
Foto: pixabay.com
Popisek: zákony, ilustrační foto

Činnost pozastavil následujícím politickým stranám a politickým hnutím:  OBČANÉ.CZ; PATRIOT 2014; Demokracie; Folklor i Společnost; Frýdečané a Místečané; Hnutí LEPŠÍ ŘEPY; Karviňáci s Adámkem; Mladoboleslavské hnutí nezávislých; PRO, SMĚR - česká cesta; Solidarita, Vlast a Zákon; Svobodná občanská samospráva; TŘINÁCTKA; Volyně v dolyně; za Morální Očistu Regionu.

Důvodem rozpuštění, resp. pozastavení bylo opakované neplnění zákonných povinností politických uskupení, převážně nedodání zákonem požadovaných úplných výročních finančních zpráv.

V dalších čtyřech případech soud řízení zastavil. Důvodem bylo zpětvzetí návrhu ze strany vlády, protože strany dodatečně svoji zákonnou povinnost splnily. (Toryové; DOMA; NOVÝ SEVER; OBČANÉ SPOLU – NEZÁVISLÍ) 

V případě Strany občanské sebeobrany (sp. zn. Pst 4/2017) se uskuteční veřejné jednání 20. dubna 2017, neboť strana o něj požádala.

O zbytku z celkem 42 návrhů vlády na pozastavení činnosti nebo rozpuštění politických stran a hnutí, které Nejvyšší správní soud obdržel v únoru letošního roku, bude rozhodnuto na příštím jednání volebního senátu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…