Volkswagen: Největší sraz Brouků v Evropě slaví desetileté jubileum

25.07.2014 18:09

Beetle Sunshine Tour, největší sraz modelů Beetle, New Beetle a Brouk v Evropě, je za dveřmi! Podesáté se sejdou fanoušci těchto vozů na pobřeží Baltského moře, aby na velké party oslavovali všechno, co má něco společného s Broukem. Letos se akce opět zúčastní hvězda pořadu "Voice of Germany" Ole "Soul" Feddersen v duu s Nathalií Dorrou a společně s kapelou vystoupí mimo jiné s písní, která byla složena k poctě Brouka speciálně pro Sunshine Tour.

Volkswagen: Největší sraz Brouků v Evropě slaví desetileté jubileum
Foto: red
Popisek: Volkswagen

Každý rok přitáhne setkání fanoušků k Baltskému moři kolem 400 vozidel a až 4000 hostů a diváků, přičemž s každým rokem získává tento sraz na popularitě a velikosti. Loni v Travemünde nechyběli ani příznivci Brouka z České republiky s modelem Beetle. Aby byl letos pro všechny Volkswageny nezaměnitelných oblých tvarů zajištěn dostatek místa, startuje Tour poprvé z letiště v Lübecku. Cíl jízdy je v travemündském areálu Brügmanngarten. Kromě živé hudby v podání kapel Urban Beach Band, Projekt Caramba a DJs se i v letošním roce objeví na scéně Ole Feddersen s kapelou. Ole je společně s Nathalií Dorrou členem rodiny Panik Udo Lindenberga a oba se podíleli mimo jiné na úspěšné produkci "MTV Unplugged. Udo Lindenberg - Live z Hotelu Atlantic".

 Skutečnými hvězdami oslavy jsou však fanoušci a jejich kultovní vozy. Ze stovek oblých Volkswagenů, pocházejících z šesti uplynulých desetiletí, bude na soukromě organizovaném srazu fanoušků zvolen "nejkrásnější plážový Brouk". Kromě kostýmů účastníků patří mezi zvláštnosti akce Sunshine Tour také "oblečení" vozidel. Téma může být libovolné - přitažlivý Brouk, háčkovaný Brouk, rock'n'rollový Brouk, plážový Brouk - a o titulu rozhodne nejoriginálnější realizace. "Jsem vždy velmi nadšená, když vidím, s jakou kreativitou a vášní upravují účastníci svá vozidla," říká Gaby Kraft, organizátorka srazu.

 Volkswagen je partnerem této slavnosti od roku 2005 a i o víkendu 15. až 17. srpna bude s mimořádnými vozidly opět u toho. K vidění budou Beetle Dune, studie modelu Beetle ve verzi Cross, a právě na trh uváděný Beetle Cabrio Karmann. Mimořádnou atrakcí bude Beetle GRC pro rallyecross. Vůz s pohonem všech kol a výkonem 544 k byl vyvinut společně se společností Andretti Autosport pro americký seriál soutěží GRC. Ve dnech 19. až 20. září oslaví v Los Angeles svůj soutěžní debut. Jen na okraj: Tento závodní stroj potřebuje ke zrychlení z 0 na 100 km/h pouhých 2,1 sekundy.

 Na srazu se budou prezentovat také Volkswagen R GmbH a Volkswagen Zubehör s aktuálními lifestylovými kolekcemi.

 Řidiči modelů Brouk, New Beetle a Beetle, kteří mají zájem o účast, si mohou zajistit místo na startu na webové stránce www.beetle-sunshinetour.de, kde naleznou také kompletní program, který začíná již v pátek večer 15. srpna od 18 hodin na louce v areálu Brügmanngarten v Travemünde.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…