Volnočasový areál Vrchbělá bude pro návštěvníky zpřístupněn v srpnu

12.07.2016 20:07

Jen několik týdnů zbývá Středočeskému kraji do slavnostního otevření volnočasového areálu Vrchbělá u Bělé pod Bezdězem. Termín je stanoven na 25. srpna, kdy bude toto nové atraktivní sportovně-rekreační centrum otevřeno za přítomnosti premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) a dalších významných hostů.

Volnočasový areál Vrchbělá bude pro návštěvníky zpřístupněn v srpnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera

„Od 1. srpna bude na Vrchbělé po dobu zhruba tří týdnů probíhat zkušební provoz, během něhož chceme odstranit všechny případné nedostatky tak, aby mohl areál po jeho spuštění 25. srpna již plně sloužit veřejnosti bez jakýchkoli nedostatků,“ informoval hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD). Upozornil také, že už od prvních srpnových dnů bude veřejnosti zpřístupněna rozhledna, dětské hřiště a in-line stezky a postupně bude nabíhat i provoz ostatních objektů.

Nový multifunkční areál je vybudován na místě bývalého vojenského prostoru Ralsko a než se proměnil na moderní sportovně-rekreační centrum, musela mu předcházet rozsáhlá revitalizace celého území. „Bylo zapotřebí zde provést pyrotechnický průzkum, odstranit nalezenou munici a ekologickou zátěž, provést demoliční práce původních objektů a musely být vypořádány majetkoprávní záležitosti s vlastníky pozemků,“ popsal přípravné práce a náročnost projektu hejtman Petera a upřesnil, že na projektu začal kraj pracovat už v roce 2010.

Nyní 60 ha rozlehlý areál nabídne návštěvníkům 7,2 kilometrů in-line stezek, vyhlídku z nově postavené rozhledny, lanové centrum, velké dětské hřiště se sociálním zázemím i možnost navštívit malou dětskou zoologickou zahradu. Zázemí sportovně-turistického centra pak nabízí hotel s restaurací, který bude provozovat společnost AUTOSPORT PROMOTION. Ubytovat se lze i v přilehlém kempu. „Do budoucna bude možné areál využívat i pro koncerty a větší sportovní akce,“ očekává od nového sportovního zařízení náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Karel Horčička (ČSSD) s tím, že návštěvnost bude jistě vysoká, neboť jde o naprosto ojedinělý koncept, který zatím nemá v ČR obdoby. „Areál by měl být využíván pro celoroční sportovní aktivity, hlavní nápor ale přesto očekáváme od jara do podzimu, kdy většina z nás využívá dobrých klimatických podmínek k větší aktivitě i získání nových zážitků. Navíc blízkost Máchova jezera pak potenciál pro rekreační vyžití této lokality ještě umocňuje,“ dodal Horčička. Mimo sezonu mohou být služby hotelu využity i pro různé firemní akce, teambuildingy či školy v přírodě.

Celkem Středočeský kraj ve Vrchbělé proinvestoval 272 milionů korun, z toho 75 milionů pokryla dotace z Regionálního operačního programu Střední Čechy. Správa areálu byla svěřena Krajské správě a údržbě silnic Středočeského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…