Vozíčkáři z Centra Paraple nakupovali zdravé potraviny

30.10.2014 17:04

Ten, kdo začátkem října nakupoval v prodejně Kaufland na pražském Jarově, byl možná svědkem trochu neobvyklé události. Spolu s ním tam nakupovalo sedmnáct vozíčkářů. Samozřejmě, to nebyla náhoda. Šlo o předem domluvenou a připravenou akci Centra Paraple a společnosti Kaufland.

Vozíčkáři z Centra Paraple nakupovali zdravé potraviny
Foto: Kaufland
Popisek: Kaufland

Nakupujícími byli účastníci kurzu Zdravý životní styl, který Centrum Paraple pořádá dvakrát ročně. Při jarní části kurzu se klienti seznamují se zásadami zdravého stravování, v té podzimní rekapitulují své znalosti a zkušenosti. Jednou z lekcí kurzu byl právě tzv. fiktivní nákup v prodejně Kaufland, při němž měli účastníci „nakoupit“ podle zásad zdravé výživy. Po nákupu svůj výběr konzultovali a vyhodnocovali s výživovou terapeutkou.

Centrum Paraple si pro svůj studijní nákup již tradičně vybralo prodejnu Kaufland, protože je zcela bezbariérová a v širokých uličkách mezi regály se mohou vozíčkáři dobře a pohodlně pohybovat. „Kaufland tuto formu spolupráce rozhodně vítá. Lidé upoutaní na vozík mohou upozornit na možné překážky či problémy, na které přijdou při svém pohybu na prodejní ploše. Ty pak mohou být následně odstraněny,“ uvedl Michael Šperl, tiskový mluvčí společnosti Kaufland.

Základem zdravé výživy jsou kvalitní a čerstvé suroviny. Společnost Kaufland proto věnovala Centru Paraple zásoby na přípravu veškerých jídel tohoto čtrnáctidenního kurzu. Všichni jeho účastníci pak dostali ještě malý dárek v podobě dárkové poukázky na nákup v kterékoli prodejně Kaufland.

Organizace Centrum Paraple je obecně prospěšná společnost, která již mnoho let pomáhá lidem ochrnutým po poškození míchy následkem úrazu nebo onemocnění a také jejich rodinám zvládnout těžkou situaci a vrátit se zpátky do běžného života. Vozíčkářům pomáhá zlepšit fyzický i psychický stav, dosáhnout samostatnosti a co nejrychleji se vrátit k rodině, zájmům i do zaměstnání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…