Vsetínská radnice, strážníci a místní spolek chystají přednášku na téma Systém ochrany obyvatelstva

16.02.2016 16:54

V lednu se ve Zlíně konalo Bezpečnostní fórum Zlínského kraje. Toto fórum pořádané v rámci celostátní iniciativy si klade za úkol diskusi o bezpečnostních rizicích dnešní doby jak přírodních, tak industriálních, humanitárních a vojenskopolitických a o jejich projevech i způsobech, jak jim čelit. Ani Vsetín a vsetínský region nezůstává v těchto otázkách pozadu.

Vsetínská radnice, strážníci a místní spolek chystají přednášku na téma Systém ochrany obyvatelstva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Z místní iniciativy se bude dne 18. 2. 2016 konat v 15:00 h v zasedací místnosti Městského úřadu Vsetín přednáška na téma Systém ochrany obyvatelstva.

Tato přednáška reaguje na výše uvedené hrozby a jejich možné dopady v našem regionu a je prvním dílem seriálu přednášek na uvedená témata.
Cílem této první přednášky, kterou povede vedoucí odd. krizového managementu MěÚ Vsetín, je rekapitulace systému, organizace a úkolů Integrovaného záchranného systému ČR (IZS) v našem regionu, popis jeho připravenosti na možná rizika a s nimi související události, na maximální rozsah takových událostí, který je IZS schopen zvládat, a na to, jak mu mohou pomáhat sami občané.

Očekáváme, že z pléna zazní nejeden dotaz k tomu, jak zlvádat např. velké přírodní pohromy, tak události související s migrační krizí a jejími možnými projevy.

Další přednášky povede mj. i dosavadní ředitel Městské policie Vsetín, který vás na této přednášce na další setkání osobně pozve a navrhne, jaká témata by se měla probírat v dalších přednáškách.

Zveme tedy k účasti jak vedení obcí, tak vedení škol i jakékoli další zájemce o tato aktuální témata.

Tato akce i následná pokračování se uskuteční z iniciativy občanů Vsetínska a realizace se ujal:

MěÚ Vsetín v čele s panem starostou
odd. krizového managementu MěÚ Vsetín
Městská policie města Vsetína
Spolek pro zdravější Vsetín a Střední Moravu (SZVSM)

Za organizátory

PhDr. Ivo Rušák, externí poradce SZVSM pro bezpečnost
Mgr. Jana Václavíková - jednatelka SZVSM 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…