Vstup do školy v Cholticích bude bezbariérový díky mobilní aplikaci EPP Pomáhej pohybem

09.04.2016 15:15

V pátek 8. dubna převzali zástupci Základní školy Choltice společně se starostou Tomášem Bolkem šek od Nadace ČEZ na 39 tisíc korun, které škole pomohou upravit vstup do bezbariérové podoby. Peníze jí pomohli získat aktivní uživatelé mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem, jež pro ni sportováním získali potřebný počet bodů. Celkem už s aplikací EPP pomáhá pohybem téměř 154 tisíc lidí.

Vstup do školy v Cholticích bude bezbariérový díky mobilní aplikaci EPP Pomáhej pohybem
Foto: cez.cz
Popisek: Lidé díky aplikaci ČEZ EPP pomohli pohybem stovce projektů.

Základní škola se nachází pár kilometrů od Pardubic v malé obci Choltice. Její vedení se rozhodlo budovu, v níž se ve 12 třídách vzdělává 241 žáků, upravit do bezbariérové podoby. Rekonstruován bude nejdříve samotný vchod, aby byl vhodný nejen pro žáky na vozíčku, ale také maminky s kočárky, které potřebují do budovy vstoupit. „Naším cílem je postupně zrekonstruovat školu tak, aby byla plně bezbariérová. Logicky chceme začít nejdříve vstupem a v příštích letech v naší snaze pokračovat. Vchod nyní konečně umožní maminkám s kočárky bezproblémový přístup do budovy. Pravidelně se navíc hromadně scházíme na slavnostním zahájení školního roku, a tak bychom si přáli, aby byl vstup do budovy důstojným místem, které nehledí na fyzické možnosti žáků, zaměstnanců ani členů jejich rodin,“ uvedla ředitelka ZŠ Choltice Iva Sedláčková.

Areál školy se nachází v těsné blízkosti obory choltického zámku, jeho poloha tak dětem umožňuje vykonávat časté sportovní a volnočasové aktivity v přírodě. Kromě venkovních aktivit pořádá četné zájmové kroužky, které navštěvují místní žáci i děti z okolí. Díky příspěvku z aplikace EPP Pomáhej pohybem bude její pestrá nabídka bez problémů zpřístupněna také dětem a mládeži s fyzickým handicapem. „Choltická škola podněcuje děti k pohybu a aktivnímu trávení volného času. Jsme moc rádi, že právě pohyb uživatelů naší aplikace pomůže odstranit veškeré bariéry při vstupu do její budovy. Pořádaných aktivit a zejména plnohodnotného vzdělávání se tak bez omezení bude dostávat všem dětem bez rozdílu,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

I další veřejně prospěšné projekty může podpořit každý zájemce prostřednictvím mobilní aplikace ČEZ EPP, a to hned několika dalšími druhy pohybu. Aplikace zaznamenává například běh, chůzi, jízdu na kole a v nabídce nechybí například ani tanec. Funguje i jako klasický sporttracker, jenž generuje statistiky osobních výkonů dle různých hledisek. Přehled všech ukončených i aktuálních projektů, ze kterých si uživatelé v rámci své sportovní podpory mohou vybírat, nabízí speciální microsite www.pomahejpohybem.cz i samotná aplikace ČEZ EPP.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…