Výbava školáků nejlépe do 2500 Kč

01.09.2015 9:11

Celých 78 % respondentů ankety uspořádané Finančním a ekonomickým institutem (FAEI) uvádí, že výbavu svého dítěte před začátkem školního roku chce pořídit do 2500 Kč. Zbylých 22 % počítá s částkou dvojnásobnou.

Výbava školáků nejlépe do 2500 Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Děvčata před Školou Antonína Čermáka

Tyto údaje odpovídají i výsledkům průzkumu řetězce Tesco, podle něhož téměř 70 % rodičů školáků v průzkumu uvedlo, že částka za školní potřeby nepřesáhne tentokrát dva tisíce korun. Školní výbavu dětem každoročně dokupuje 65 % rodičů. Téměř pětina rodin dokonce pořizuje každý rok celou výbavu znovu. O tom, jaké pomůcky se objeví v nákupním košíku, rozhodují nejčastěji rodiče společně s dětmi, a to v 72 % případů.

Podle analýzy společnosti Česká distribuční, která doručuje slevové letáky do poštovních schránek, školní pomůcky meziročně zdražily o pět procent a v průměru jejich cena přesáhne 4100 Kč. Při využití nabízených slev však mohou rodiče ušetřit až jednu třetinu nákladů.

Průměrná sleva na školní potřeby letos dosahuje 33 %, což je méně než loni, kdy dosahovala 35 % a ceny byly nižší. Podle údajů společnosti Česká distribuční se v roce 2013 průměrná výbava pro žáka první třídy ZŠ pohybovala kolem 3 900 Kč, po slevě 2 400 Kč. V letošním roce již výbava přesahuje částku 4 100 Kč, po slevě pak 2 800 Kč.  

Podrobnosti najdete na www.faei.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…