Výběr rozhlasového poplatku se Českému rozhlasu daří

17.08.2013 10:07

Českému rozhlasu se v I. pololetí 2013 podařilo navýšit příjmy z výběru rozhlasového poplatku na částku 1.039,5 mil. Kč, což ve srovnání s I. pololetím předchozího roku představuje nárůst o 40,9 mil. Kč, resp. o 4,1 %.

Výběr rozhlasového poplatku se Českému rozhlasu daří
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Dobrých výsledků ve výběru rozhlasového poplatku se daří dosahovat především díky plošným oslovovacím akcím, zaměřeným na potenciální poplatníky zejména v kategorii domácností a novému individuálnímu řešení výběru poplatku od významných poplatníků z řad právnických osob a fyzických podnikajících osob“, komentuje Ing. Ladislav Musil, náměstek GŘ pro správu a provoz.

I v dalším období budou pokračovat tyto tzv. akviziční akce, které posilují vědomí o povinnostech a právech vyplývající ze zákona č. 348/2005 Sb., o rozhlasových a televizních poplatcích, mezi dosud nepřihlášenými osobami v České republice.

Český rozhlas nabízí hned několik snadných možností, jak se k poplatku přihlásit: telefonicky, přes internet, nebo na kterékoliv pobočce České pošty. Rozhlasový poplatek ze zákona hradí každá domácnost, fyzická podnikající osoba a právnická osoba, která drží zařízení technicky způsobilé k příjmu rozhlasového vysílání, s výjimkou osvobozených osob uvedených v zákoně. Podrobné informace o poplatcích, jejich výši a způsobu placení naleznete na webu www.rozhlasovypoplatek.cz.

Pro Český rozhlas tyto poplatky představují hlavní zdroj financování jeho vysílání. Český rozhlas nabízí veřejnosti program celkem 4 celoplošných, 11 regionálních a 4 speciálních stanic, široký obsah na internetu a přes mobilní aplikace a dále také archiv pořadů v iRadiu. Veškeré informace o Českém rozhlase a jeho aktivitách naleznete na webu www.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…