Výbor pro obranu projednal změny ve vedení Vojenské policie

08.05.2015 15:58

Na jednání Výboru pro obranu ministr obrany Martin Stropnický představil poslancům, po návrhu branného zákona v předminulém týdnu, svého kandidáta na náčelníka Vojenské policie podplukovníka Pavla Kříže. Výbor po diskusi jmenování Pavla Kříže jednoznačně podpořil.

Výbor pro obranu projednal změny ve vedení Vojenské policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Stropnický

Podplukovník Pavel Kříž vystřídá ve funkci náčelníka Vojenské policie brigádního generála Milana Schulce, který bude pokračovat v další kariéře ve vojenské diplomacii. Z tohoto důvodu je nutné jmenovat náčelníka Vojenské policie nejpozději k 1. červnu tohoto roku.

„Hledali jsme kandidáta s praxí u Vojenské policie a právním vzděláním. Podplukovník Pavel Kříž splňuje obojí. Ve svém současném služebním zařazení se podílel na přípravě zásadních dokumentů pro činnost Vojenské policie. Byl vedoucím týmu, který v roce 2013 připravil a obhájil nový zákon o Vojenské policii, tedy základní dokument, na jehož základě je fungování Vojenské policie dnes postaveno. O nominaci podplukovníka Kříže jsem vedle Výboru pro obranu informoval i prezidenta Miloše Zemana,“ říká Martin Stropnický.

„Chci zachovat kontinuitu po současném vedení a rozšířit spolupráci Vojenské policie s dalšími bezpečnostními složkami a orgány činnými v trestním řízení,“ představuje své budoucí priority Pavel Kříž.

Vedle nominace náčelníka Vojenské policie byli poslancům představeni i zástupce náčelníka VP plukovník Pavel Chovančík a náčelník štábu VP plukovník Dušan Švandrlík.

Podplukovník JUDr. Pavel Kříž, LL.M. (nar. 1978) je absolventem Právnické fakulty ZU v Plzni a postgraduálního studia na univerzitě v německém Greifswaldu se zaměřením na trestní právo. Pracoval u německého soudu a v advokacii. Příslušníkem Vojenské policie je devět let, aktuálně vykonává funkci náčelníka právní služby. Během vojenské kariéry úspěšně absolvoval americkou školu JAG ve Virginii a zúčastnil se mise v Afghánistánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…