Vydavatel serveru ParlamentniListy.cz mění akcionářskou strukturu: Do společnosti Our Media vstupuje silný investor

15.04.2015 11:00

Společnost OurMedia, která je vydavatelem úspěšného zpravodajského serveru ParlamentníListy.cz, dokončila v těchto dnech jednání se strategickým investorem společností WCV WORLD CAPITAL VENTURES CYPRUS LIMITED. V této souvislosti došlo ke změně její akcionářské struktury. Příchod silného investora má společnosti pomoci mimo jiné s expanzí jejího konceptu internetového politického zpravodajství do dalších evropských zemí.

Vydavatel serveru ParlamentniListy.cz mění akcionářskou strukturu: Do společnosti Our Media vstupuje silný investor
Foto: Archiv
Popisek: Logo Parlamentních listů

„ParlamentníListy.cz jsou moderním a dynamickým typem internetového média, který s oblibou čtu právě proto, že dává prostor pro vyjádření širokému spektru osobností politického, podnikatelského i společenského života. Právě tato svoboda na kultivované vyjádření svého názoru bez jakéhokoliv pozitivního či negativního zásahu redakce dělá ze serveru ParlamentníListy.cz skutečně nezávislé české médium, kterému nikdo nediktuje, co a jak má psát. Na jeho obsahu se totiž z podstatné míry podílí sami politici, podnikatelé a odborníci z nejrůznějších profesí. Právě proto jsem se rozhodl, že akcionářským vstupem naší skupiny pomohu dalšímu rozvoji tohoto mediálního projektu,“ uvedl Ivo Valenta, předseda představenstva společnosti WCV WORLD CAPITAL VENTURES CYPRUS LIMITED, která je mateřskou společností mezinárodní skupiny SYNOT.

Cílem vstupu investora je především další zkvalitnění a rozšíření působnosti serveru ParlamentniListy.cz, ale také vstup tohoto mediální konceptu do dalších evropských zemí. První zemí bude Slovensko, kde by již na podzim letošního roku měl startovat sesterský server ParlamentniListy.sk. „Nechceme zůstat jen u Slovenska, ale díky bohatým mezinárodním zkušenostem naší skupiny se chceme poohlédnout také do dalších evropských zemí,“ sdělil Ivo Valenta a dodal, že pro skupinu SYNOT je vstup na mediální trh v tomto rozsahu sice novou akvizicí, nicméně regionální vydavatelství patří do portfolia skupiny již od roku 1999.

„Z pozice akcionáře nebude naše skupina zasahovat do činnosti a fungování Parlamentních listů. Přicházíme proto, abychom pomohli tento koncept rozvinout a mohli se podílet na mezinárodní expanzi,“ řekl Ivo Valenta.

„Jsem rád, že se holding skupiny SYNOT rozhodl pro akcionářský vstup do vydavatelství OurMedia. S  novými partnery máme společně chuť pustit se jak do mezinárodní expanze Parlamentních listů, tak do dalších mediálních projektů. Věřím, že naše vzájemná spolupráce pomůže mimo jiné i posílení nezávislosti médií v České republice, protože právě koncept Parlamentních listů je na této filozofii postaven,“ uvedl Michal Voráček, spolumajitel společnosti OurMedia.

WCW World Capital Cyprus Limited

Our Media, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…