Vyhodnocení veřejné konzultace MF k transpozici směrnice o základním platebním účtu (PAD)

19.04.2015 14:04

Ministerstvo financí vyhodnotilo veřejnou konzultaci k transpozici směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/92/EU ze dne 23. července 2014 o porovnatelnosti poplatků souvisejících s platebními účty, změně platebního účtu a přístupu k platebním účtům se základními prvky.

Vyhodnocení veřejné konzultace MF k transpozici směrnice o základním platebním účtu (PAD)
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Cílem konzultace bylo zahájit veřejnou diskusi k transpozici směrnice do českého právního řádu, která by měla vést k posílení harmonizace současné právní úpravy v oblasti retailového bankovnictví. Vyhodnocení veřejné konzultace a konzultační materiál jsou k dispozici na webových stránkách Ministerstva financí.

Konzultační materiál byl publikován na webových stránkách Ministerstva financí dne 22. ledna 2015 s termínem pro odpovědi do 28. února 2015. Informace o publikaci konzultačního materiálu byla odeslána zástupcům poskytovatelů platebních služeb, zároveň byly osloveny spotřebitelské asociace působící v oblasti finančního trhu a provozovatelé internetových stránek zabývající se tematikou platebních účtů.

Veřejné konzultace se zúčastnilo 13 subjektů, z toho 3 banky, 2 profesní asociace, 2 spotřebitelské asociace, 2 provozovatelé internetových serverů srovnávajících finanční služby, 1 orgán dohledu, 1 poradenská společnost, 1 spořitelní družstvo a 1 zástupce akademické sféry.

Ministerstvo financí poskytnuté odpovědi vyhodnotí a následně bude pracovat na návrhu zákona, který transponuje uvedenou směrnici do právního řádu ČR. K návrhu zákona bude rovněž možné se vyjádřit.

Ministerstvo financí děkuje všem, kteří se veřejné konzultace zúčastnili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo financí

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…