Vyjádření ÚOHS k veřejnému zadávání Nemocnice Na Homolce

06.06.2015 11:39

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže nedisponuje pravomocí rozhodnout o tom, zda Nemocnice Na Homolce má či nemá vracet 350 mil. Kč. Rovněž v uvedené věci nevedl žádné správní řízení.

Vyjádření ÚOHS k veřejnému zadávání Nemocnice Na Homolce
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Úřad se k uvedené záležitosti vyjadřoval pouze v rámci odpovědi na žádost Ministerstva zdravotnictví ČR o stanovisko k tomu, zda Nemocnice Na Homolce postupovala v souladu se zákonem o veřejných zakázkách, když aplikovala výjimku „in–house“ a plnění odebírala od společností HOLTE MEDICAL, a.s., a HOLTE s.r.o.

Úřad v rámci stanoviska sdělil, že zadavatel je oprávněn uvedenou výjimku využít, jestliže předmětem zakázek je poskytnutí dodávek, služeb nebo stavebních prací veřejnému zadavateli osobou, která vykonává podstatnou část své činnosti ve prospěch tohoto veřejného zadavatele a ve které má veřejný zadavatel výlučná majetková práva; veřejný zadavatel má výlučná majetková práva v určité osobě, zejména pokud disponuje sám veškerými hlasovacími právy plynoucími z účasti v takové osobě, nebo pokud taková osoba má právo hospodařit s majetkem veřejného zadavatele, nemá vlastní majetek a výlučně veřejný zadavatel vykonává kontrolu nad hospodařením takové osoby.

Společnosti HOLTE MEDICAL, a.s. a HOLTE s.r.o. splnily podmínky, podle nichž vykonávají podstatnou část své činnosti ve prospěch veřejného zadavatele (tj. Nemocnice na Homolce) a tento zadavatel má v příslušných osobách výlučná majetková práva (ať už přímo, či nepřímo prostřednictvím jiné osoby – tj. HOLTE s.r.o.). Úřad proto konstatoval, že v uvedené věci neshledal důvody pro zahájení správního řízení z moci úřední.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…