Vyjádření Unie herního průmyslu ČR ke schválení návrhů zákonů na přísnější regulaci hazardu

30.07.2015 7:32

Vyjádření Unie herního průmyslu ČR ke schválení návrhů zákonů Ministerstva financí na přísnější regulaci hazardu vládou

Vyjádření Unie herního průmyslu ČR ke schválení návrhů zákonů na přísnější regulaci hazardu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrací automaty

V některých ohledech jsou nové zákony krokem vpřed, například tím, že u nás mohou v sázkových hrách podnikat i subjekty z jiných států EU, nebo že je legalizován již mnoho let existující stav, kdy je hazard nabízen i online.

Velkým problémem pro sázkové hry v kamenném prostředí a největším problémem trhu vůbec je podnikatelská nejistota v důsledku možnosti vyhlášek měst a obcí provozování sázkových her kdykoliv bezdůvodně zakázat nebo povolit pouze v určitých nemovitostech konkrétních podnikatelů. Problém místních vyhlášek nový zákon nijak neřeší.

Dále je třeba upozornit, že zákon sice omezuje nabídku sázkových her v kamenném prostředí, ale liberalizuje hazard na internetu, takže fakticky nedojde k omezení nabídky tvrdých sázkových her, pouze se její část přetransformuje z kamenného prostředí na internet, přímo do domácností.

Konečně dnešní krok vlády dokazuje, že levá ruka neví, co dělá pravá. Vláda přijímá zákony, které mají hazard více zdanit a dobře regulovat a zároveň politici na komunální úrovni místo toho propagují prohibici, která znamená zmizení daňového výnosu a transformaci legální nabídky na černé herny.
Typický je zejména aktuální návrh pražské primátorky, který kombinuje hazardní monopol pro majitele 20 hotelů se 4 hvězdičkami a 400 lůžky s prohibicí pro všechny ostatní podnikatele.

Tiskový servis Unie herního průmyslu ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…