Vyjádření společnosti Severočeské doly a.s. k nedostatku uhlí

16.12.2015 11:20

V posledních týdnech se média často věnovala problému nedostatku hnědého uhlí, který někteří naši spotřebitelé pociťovali. V současné době výroba tříděného Bílinského nízkosirnatého uhlí převyšuje poptávku na trhu.

Vyjádření společnosti Severočeské doly a.s. k nedostatku uhlí
Foto: Profimédia
Popisek: Ilustrační foto

Nedostatek uhlí v uhelných skladech byla dočasná – sezónní záležitost, která byla způsobena tím, že zákazníci málo nakupovali uhlí do zásoby na jaře a v létě. Naopak začali ve vysoké míře nakupovat uhlí až v podzimních měsících.

Bílinského nízkosirnatého uhlí, které produkuje společnost Severočeské doly a.s., bude pro všechny zákazníky dostatek i v letech následujících. Výroba a dodávky tohoto uhlí na trh (a to jak druhu Ořech 2 tak Ořech 1 a Kostka – tedy všech druhů, které jsou vhodné pro moderní ekologické kotle) bude pokračovat. Není se tedy čeho obávat. Budeme rádi, když naši zákazníci využijí v těchto dnech aktuální „kotlíkovou dotaci“ a pořídí si nový ekologický kotel na tuhá paliva. Každý takovýto zákazník se může zúčastnit naší akce s názvem „finanční podpora od SD“ a získat od nás zpět Kč 6.000,- z nákupu Bílinského uhlí. Více o akci se dozvíte na www.sd-bilinskeuhli.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…