Výpadek financování místních akčních skupin překlene krajská dotace

21.05.2015 16:08

Výpadek financování, který způsobí nenavazující období čerpání peněz z evropských fondů, pomůže místním akčním skupinám (MAS) překlenout dotace z Programu obnovy venkova Pardubického kraje.

Výpadek financování místních akčních skupin překlene krajská dotace
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

Rada Pardubického kraje ve čtvrtek rozhodla o rozdělení téměř tří milionů korun na provoz 14 MAS, část dotace ještě musí schválit červnové zastupitelstvo.

„V červenci skončí čerpání evropských peněz na financování režií nebo platů projektových manažerů a takzvané MASky potřebují finanční pomoc, než začne čerpání v novém programovém období. Pardubický kraj nabídl MAS finanční pomoc ve třech variantách, aby si každá z místních akčních skupin mohla zvolit nejvhodnější možnost,“ vysvětlil krajský radní pro životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil.

MAS zvolily dvě z nabízených variant. První je účelová dotace na činnost MAS ve výši 100 tisíc korun a další podpora ve výši 300 tisíc korun s 50procentní spoluúčastí. Možnost návratné finanční pomoci ve výši 300 tisíc korun, kterou by kraj požadovat zpět po započetí čerpání evropských fondů, žádná MAS nevyužila.

Rada Pardubického kraje včera zároveň schválila dotaci pro MAS Lanškrounsko na zpracování integrovaného akčního plánu rozvoje území ve výši 210 tisíc korun, kterou ještě musí potvrdit zastupitelstvo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…