Výpisy z Registru fyzických osob odesílá SOLUS častěji přes SMS než poštou

12.12.2014 14:55

Svou platební morálku a historii kontroluje v negativním registru SOLUS stále více občanů. Počet elektronických výpisů zaslaných prostřednictvím SMS již od roku 2012 překračuje počet výpisů zaslaných v tradiční papírové formě. Také proto spustilo sdružení SOLUS nový web www.SMSVypis.cz.

Výpisy z Registru fyzických osob odesílá SOLUS častěji přes SMS než poštou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Internetové stránky www.SMSVypis.cz přinášejí přehledně a jednoduše popsaný návod, jak mohou občané zkontrolovat, zda nemají záznam v negativním registru sdružení SOLUS. Informaci získají prostřednictvím SMS zprávy do jedné minuty kdykoli potřebují.

„Sdružení SOLUS vyhotovilo pro občany za jedenáct měsíců letošního roku 21 230 výpisů z negativního Registru fyzických osob, z toho 67 procent bylo odesláno elektronicky prostřednictvím SMS zprávy,“ uvedl Jan Stopka, tajemník sdružení SOLUS.

Službu SMS výpis představilo sdružení SOLUS poprvé v únoru 2010. Během necelých pěti let fungování služby poskytlo sdružení SOLUS téměř 43 tisíc SMS výpisů. Na začátku letošního roku pak spustilo aplikaci SMS výpis pro chytré telefony se systémem Android OS. Během několika měsíců ji stáhlo do svého telefonu více než 3 700 uživatelů.

„Hlavní výhodou SMS Výpisu je cena, která je přibližně o polovinu nižší než v případě papírového výpisu. Při opakovaném objednání SMS Výpisu prostřednictvím aplikace pro Android se cena SMS výpisu dostává až na pouhých 30 Kč. Důležité je pro občany také pohodlí a rychlost, se kterou požadovanou informaci zjistí. Stačí jednou požádat o přidělení unikátního kódu SIN a poté již mohou žádat o výpis z negativního Registru fyzických osob SOLUS kdykoli a opakovaně podle potřeby. Informaci komu, kolik a zda vůbec dluží, dostanou v průměru do 40 vteřin,“ dodal Jan Stopka.

Pro získání unikátního kódu SIN stačí spotřebiteli vyplnit na internetových stránkách online formulář. Nejpozději druhý pracovní den je ze sdružení SOLUS odeslán na zvolenou adresu na dobírku a do vlastních rukou dopis, který obsahuje SIN a návod k použití služby.

SMS výpis může pomoci spotřebitelům v řadě běžných životních situací. Výhodou je pro registrované uživatele možnost žádat o výpis ze svého mobilního telefonu opakovaně: například po změně adresy, když si chce spotřebitel ověřit, že nezůstala neuhrazena žádná složenka na staré adrese, nebo před žádostí o novou půjčku či službu u člena sdružení SOLUS.

SOLUS je zájmovým sdružením právnických osob, jehož cílem je v rámci tzv. odpovědného úvěrování přispívat k prevenci předlužování klientů, k prevenci růstu počtu dlužníků v prodlení, ke zvyšování vymahatelnosti stávajících dluhů po splatnosti a ke snižování potenciální finanční ztráty věřitelů. Členové sdružení SOLUS se od roku 1999, kdy byl SOLUS zaregistrován a zahájil činnost, snaží minimalizovat finanční ztráty z poskytovaných služeb z důvodu, aby je v ceně poskytované služby nemuseli hradit dobří klienti.

Sdružení SOLUS k dnešnímu dni sdružuje řadu společností z různých ekonomických sektorů. Jsou mezi nimi nebankovní finanční instituce, banky, telekomunikační operátoři, distributoři energií a další společnosti. Všechny tyto společnosti mohou díky členství ve sdružení SOLUS a prostřednictvím registrů SOLUS efektivněji řídit riziko u služeb, které poskytují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…