Výrobní družstva byla oceněna v soutěži Českých 100 nejlepších 2017

29.11.2017 8:06

V prestižní podnikatelské soutěži Českých 100 nejlepších se mezi nejlepšími firmami České republiky za rok 2017 umístilo sedm výrobních družstev, členů Svazu českých a moravských výrobních družstev (SČMVD). Slavnostní vyhlášení výsledků letošního ročníku soutěže se uskutečnilo ve Španělském sále Pražského hradu za účasti politické reprezentace a významných hostů.

Výrobní družstva byla oceněna v soutěži Českých 100 nejlepších 2017
Foto: Svaz českých a moravských výrobních družstev
Popisek: Svaz českých a moravských výrobních družstev

Pan-evropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko-technickou spolupráci Comenius, jež je vyhlašovatelem soutěže, každoročně vyhledává a oceňuje nejlepší firmy, které v celonárodním měřítku dosahují mimořádných či pozoruhodných výsledků a jsou registrovány a platí daně v České republice. Výrobní družstva se v silné konkurenci nejlepších českých firem umísťují pravidelně. Vyhlašovatel soutěže a široký okruh vybraných odborníků na výrobních družstvech vyzdvihují a oceňují dynamiku, progresivitu a výborné ekonomické výsledky, s nimiž jsou družstva schopna konkurovat a uspět v České republice i na náročných zahraničních trzích.

V rámci oborové kategorie ZAMĚSTNANOST & DRUŽSTEVNICTVÍ byla za rok 2017 oceněna výrobní družstva:

  • Cyklos Choltice v.d.
  • DUP – družstvo
  • INTEX, výrobní družstvo
  • IRISA, výrobní družstvo
  • MODĚVA oděvní družstvo Konice
  • OBZOR, výrobní družstvo, Plzeň
  • Severochema, družstvo pro chemickou výrobu, Liberec

Předsedové družstev Ing. Karel Komárek (Cyklos Choltice), Ing. Miroslav Kerouš (DUP Pelhřimov), Ing. Leo Doseděl (MODĚVA Konice), Zdeněk Sobota (OBZOR Plzeň), RNDr. Roman Hrnčíř, CSc. (Severochema Liberec) a zástupci družstev Vojtěch Smejkal (INTEX Praha) a Vlastimil Juřička (IRISA Vsetín) převzali ocenění z rukou prof. MUDr. Tomáše Zimy, rektora Univerzity Karlovy v Praze, a JUDr. Rostislava Dvořáka, předsedy SČMVD. Oceněná družstva představují přední české firmy ve svých oborech, dynamické a prosperující podniky, které využívají nejmodernějších výrobních technologií a jejichž výrobky mají odbyt na českém trhu i v zahraničí.

Svaz českých a moravských výrobních družstev patří mezi největší a nejvýznamnější svazy zaměstnavatelů v České republice. Je představitelem silné skupiny výrobních družstev, zastupuje jejich zájmy na úrovni vlády a Parlamentu ČR, podporuje členská družstva širokou škálou odborných činností a služeb ve stěžejních oblastech podnikání a vytváří a prosazuje podmínky pro jejich rozvoj. Členskou základnu svazu tvoří přes 200 výrobních družstev z celé České republiky, jejichž činnost zahrnuje obory ve stavebnictví, strojírenství, automobilovém průmyslu, chemickém a kosmetickém průmyslu, výrobu automatizovaných pracovišť, nábytku, skla, plastů, obalů, oděvů, šperků a hraček, ale také potravin a poskytování služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…