Výročí Květnového povstání roku 1945 připomene pietní ceremonie před budovou Českého rozhlasu

03.05.2016 16:24

Český rozhlas uctí padlé hrdiny u příležitosti 71. výročí Květnového povstání českého lidu. Před historickou budovou Českého rozhlasu v Praze na Vinohradské ulici 12 se uskuteční se ve čtvrtek 5. května od 12.30 hodin tradiční pietní akt.

Výročí Květnového povstání roku 1945 připomene pietní ceremonie před budovou Českého rozhlasu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Vzpomínkové ceremonie k uctění památky padlých v bojích o rozhlas v květnu roku 1945 se zúčastní čelní představitelé státu, zástupci Českého rozhlasu i pamětníci těchto událostí.

„Připomínat podobné události patří k poslání média veřejné služby, jakým Český rozhlas je. Všichni také respektujeme historii rozhlasu a to, jakou roli hrál v novodobých českých dějinách. Lidé neváhali za rozhlas umírat v květnu 1945 a bránili ho i proti vojákům sovětských okupačních vojsk v srpnu 1968,“ uvedl generální ředitel René Zavoral.

Slavnostní projevy zahájí právě generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. S několika slovy se připojí i předseda Senátu PČR Milan Štěch, předseda Poslanecké sněmovny PČR Jan Hamáček, ministr kultury Daniel Herman, primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová a předseda Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslav Vodička.

Všichni, kdo mají zájem se vzpomínkové akce zúčastnit, jsou srdečně vítáni.

Předpokládaná délka trvání akce je 50 minut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…