Výroční konference zhodnotí přínos dotací operačního programu ROP Jihozápad

18.11.2015 14:10

Ohlédnutí za sedmiletým programovým obdobím Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad (ROP Jihozápad) čeká účastníky prosincové výroční konference. Ta se konala každoročně ke konci roku a letos naposledy zhodnotí stav čerpání financí z Evropské unie prostřednictvím ROP Jihozápad. Konference je připravena na 1. 12. v Clarion Congress Hotelu v Českých Budějovicích.

Výroční konference zhodnotí přínos dotací operačního programu ROP Jihozápad
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

„Výroční konference se tentokrát věnuje tématu Ohlédnutí se za evropskými regionálními dotacemi, které jsou ještě v těchto měsících dočerpávány. Od letošního roku byl spuštěn ale už i nový režim čerpání dotací, a to prostřednictvím jednotného regionálního operačního programu s názvem IROP. Konference má upozornit na to, že právě regionální operační programy byly nejúspěšnějšími programy podpory v našem státě,“ uvedl Karel Hron, pověřený vedením Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad.

Konference je určena odborné i širší veřejnosti. Zúčastnit se mohou žadatelé nebo příjemci dotací poté, co se k účasti zaregistrují nejpozději do 27. listopadu prostřednictvím webových stránek: www.rr-jihozapad.cz. Konference bude mít tři části. V úvodu se členové Výboru Regionální rady Jihozápad Ivo Grüner a Jaromír Slíva společně se zástupci Úřadu Regionální rady Jihozápad Michaelou Šímovou a Karlem Hronem zaměří na zhodnocení dosavadního průběhu ROP Jihozápad. V následující části vystoupí Jiří Fišer, starosta města Tábor, a Rudolf Salvetr, starosta města Klatovy, kteří se podělí o své zkušenosti s čerpáním finančních prostředků z ROP Jihozápad. Další host, Jitka Procházková, popíše audit projektů z pohledu Ministerstva financí České republiky. Druhou část zakončí svou přednáškou Jan Brodec, který přinese informace z právní praxe. Účastníci konference v závěrečné fázi získají také informace z aktuálního programového období 2014–2020, a to z úst Davida Koppitze, ředitele Odboru regionální politiky Ministerstva pro místní rozvoj ČR, a dále od zástupců Centra pro regionální rozvoj ČR Naděždy Burešové a Zdeňka Vašáka. Na závěr Erich Beneš, ředitel Útvaru koordinace evropských projektů, poskytne informace o Integrované teritoriální investici města Plzně.

Konference se koná 1. 12. od 10.00 v Clarion Congress Hotelu v Českých Budějovicích. Po jejím skončení v 15.30 bude v salonku Hejtman následovat tisková konference, na které budou prezentovány závěry akce, zejména informace o dosavadním čerpání financí z Evropské unie prostřednictvím ROP Jihozápad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…