Vysílání Radiožurnálu na dlouhých vlnách definitivně končí k 28. únoru 2014

28.11.2013 16:40

Na svém zasedání dne 26. 11. Rada Českého rozhlasu schválila na návrh generálního ředitele Českého rozhlasu Petera Duhana ukončení vysílání na dlouhých vlnách v rámci optimalizace kmitočtového spektra, které povede k úsporám v mandatorních výdajích.

Vysílání Radiožurnálu na dlouhých vlnách definitivně končí k 28. únoru 2014
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Uzavírá se jedna dlouhá etapa šíření signálu Českého rozhlasu. Technický pokrok a změny v rozhlasových technologiích jsou veliké a nelze je nereflektovat a podporovat staré systémy. Proto ukončíme vysílání na dlouhých vlnách a část úspory bude v roce 2014 určena na propagaci těch platforem, na kterých bude Radiožurnál vysílat nadále bez dlouhé vlny.“ uvedl generální ředitel ČRo Peter Duhan.

Poprvé si posluchači signál z Topolné mohli naladit na konci roku 1951. Nejprve se z něj ozvala stanice Československo I, později Hvězda, a nakonec Radiožurnál. Vysílač je umístěn na Moravě nedaleko Uherského Hradiště a zpočátku fungoval vyzářeným výkonem 650 kW. Jeho signál tak bylo v některých obdobích možné zachytit v podstatě v celé Evropě.

K ukončení vysílání Českého rozhlasu Radiožurnál z vysílače Topolná dojde k půlnoci z 28. února na 1. března 2014.

Další informace o vysílání Českého rozhlasu a způsobech šíření signálu jednotlivých stanic najdete na webu www.rozhlas.cz.

Zora Karmazín Blümlová, MSc.
ředitelka Odboru komunikace a vnějších vztahů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…