Výsledky ankety Sportovec Olomouckého kraje 2015 budou známy už zítra

27.01.2016 16:47

Vítězové jednotlivých kategorií ankety Sportovec Olomouckého kraje 2015, kterou Olomoucký kraj vyhlašuje ve spolupráci se společností TK PLUS, budou vyhodnoceni už zítra. Letošní ročník je už patnáctý v pořadí.

Výsledky ankety Sportovec Olomouckého kraje 2015 budou známy už zítra
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

Ocenění budou sportovci, které vybrala hodnotící komise v celkem osmi kategoriích. Skleněnou trofej se znakem Olomouckého kraje a nápisem Sportovec Olomouckého kraje 2015 získají tři nejlepší jednotlivci, družstvo, junior, juniorské družstvo, nejlepší trenér a handicapovaný sportovec a sportovkyně. Nebude chybět ani čestná cena a cena Olomouckého kraje.

„Patnáctý ročník ankety je hezké půlkulaté výročí a z této tradice mám určitě radost. Kraj sportovce podporuje od začátku vzniku kraje formou dotačních titulů a pamatuje na všechna sportovní odvětví v regionu. Velká pozornost přitom patří především sportujícím dětem a mládeži. U nás máme vynikající sportovce i kolektivy, které se prosazují nejen na domácích či regionálních soutěžích, ale sbírají vavříny i ve světě. Sport je nedílnou součástí našeho života a v mnohých důležitých chvílích i okamžikem národního uvědomění. Sport by, podle mě, neměl být pouze o medailích a stupních vítězů, ale o radosti z pohybu či překonávání sebe sama. Sport by měl být zážitek a prožitek. Stejně tak jako anketa vyhlašovaná Olomouckým krajem,“ řekl hejtman Jiří Rozbořil.

„Olomoucký kraj je velmi dobrým a vstřícným partnerem v oblasti sportu. Pokud mohu hodnotit jednotlivé kraje, je na špici co do štědrosti a vnímání potřeb sportovců. Důležité je mít zázemí a podmínky, potom se spolu s úsilím sportovců dostaví výsledky. Jaké budou za minulý rok, uvidíme příští čtvrtek,“ uvedl sportovní manažer TK Plus Miroslav Černošek.

Hodnotící komise složená ze zástupců Olomouckého kraje, České unie sportu, sportovních novinářů, zástupců krajských sportovních svazů, komise pro mládež a sport Olomouckého kraje a zástupců bývalých okresních měst letos vybírala ty nejlepší z více než sedmdesáti jednotlivců, téměř čtyř desítek družstev, čtrnácti trenérů a pěti handicapovaných sportovců.

„Potěšující je, že anketa za rok 2015 má spoustu nominací ve všech kategoriích. To svědčí jednak o zájmu jednotlivých klubů a oddílů být mezi oceněnými, jednak o prestiži akce samotné,“ řekl náměstek hejtmana Radovan Rašťák.

Slavnostní večer spojený s vyhlášením výsledků ankety Sportovec Olomouckého kraje 2015 proběhne ve čtvrtek 28. ledna 2016 od 19.30 hodin v Městském divadle v Prostějově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …