Vysoká škola finanční a správní nabízí unikátní příležitost studovat v Mostě kriminalistiku

07.07.2015 12:35

Vysoká škola finanční a správní (VŠFS) otevírá od září letošního roku ve svém studijním středisku v Mostě nový obor – tříletý bakalářský studijní obor Kriminalisticko právní specializace, a to v prezenční i kombinované formě. Tento obor je konstruován jako obor s právním základem, poskytujícím znalosti a vědomosti z oblasti trestního práva, kriminalistiky, kriminologie a forenzních věd.

Vysoká škola finanční a správní nabízí unikátní příležitost studovat v Mostě kriminalistiku
Foto: VŠFS
Popisek: Vysoká škola finanční a správní

Nosnými předměty oboru jsou například Kriminalistika, Forenzní vědy (soudní lékařství, forenzní psychologie, forenzní sexuologie) a Kriminologie. V právních předmětech získají studenti velmi dobré základy zejména z trestního práva hmotného a procesního. Ve výuce bude dále kladen důraz na předměty z oblastí vývoje kriminalistických metod při zajišťování a vyhodnocování stop a vyšetřování trestných činů, jako je například kriminalistická technika (například daktyloskopie, kriminalistická biologie, trasologie, mechanoskopie, kriminalistická balistika, písmoznalectví, fonoskopie, zkoumání drog, mikrostopy nebo kriminalistická odorologie), kriminalistická taktika (ohledání místa činu, výslech, kriminalistický experiment, rekognice, rekonstrukce či konfrontace) a kriminalistické metodika (metodika vyšetřování vražd, metodika vyšetřování krádeží a podobně).

Struktura studia kriminalistiky a forenzních disciplín je v tomto oboru velmi podrobná, na žádné jiné vysoké škole v ČR ať státní nebo veřejné, není výuka kriminalistiky připravena v tak rozsáhlé a kvalitní formě, jako je právě ve studijním oboru akreditovaném na VŠFS. Absolvent bakalářského studijního oboru Kriminalisticko právní specializace bude připraven vykonávat činnost na pozici kriminalisticko právního specialisty na úrovni středního a nižšího managementu v organizaci či instituci. Dokáže se též uplatnit jako právní specialista ve státní správě, kde využije široké znalosti z práva, kriminalistiky a forenzních věd. Všeobecná využitelnost práva v praktickém životě před ním otevírá nejširší možnosti zapojení v pracovním procesu, které nemusí být nevyhnutelně spojeny jen s organizacemi státní správy. Předpokládá se také uplatnění absolventů v nejrůznějších oblastech bezpečnostní problematiky, například v soukromých bezpečnostních službách.

Studium této specializace je vhodné pro policisty, hasiče, strážníky, pracovníky bezpečnostních agentur a všechny, kteří se zajímají o to „jak studovat zločin“. Studium je zabezpečeno kvalitními pedagogy, kteří jsou zároveň odborníky ve vyučované oblasti.

Bližší informace o novém oboru a podmínkách jeho studia získáte přímo na studijním středisku v ulici Pionýrů 2806 osobní návštěvou, dotazy můžete vznést i telefonicky na číslo 476 707 722 nebo e-mailem na most@vsfs.cz. Elektronické přihlášky jsou k dispozici na webových stránkách www.vsfs.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec