Výstava připomíná 15 let od znovuobnovení krajské samosprávy

22.09.2015 8:44

Ve foyer Krajského úřadu Jihomoravského kraje je k vidění výstava k 15 letům od znovuobnovení krajské samosprávy.

Výstava připomíná 15 let od znovuobnovení krajské samosprávy
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Na šestnácti panelech jsou přiblíženy nejdůležitější okamžiky činnosti krajského zastupitelstva a dění na jižní Moravě v letech 2000 až 2015.

Hejtman Michal Hašek při vernisáži zdůraznil, že po patnácti letech existence představuje Jihomoravský kraj velmi silnou instituci: „Lidé o nás vědí, v čem v dobrém slova smyslu ovlivňujeme život na jižní Moravě. Kraj v jakémkoliv složení zastupitelstva by tady měl být od toho, aby bojoval za zájmy Moravy a aby tady byla dobrá spolupráce na úrovni krajské i obecní i městské samosprávy. Výstava ukazuje průřez uplynulými patnácti lety. Jestliže každý rok je jeden panel, děkuji především všem, kteří na těch panelech vidět nejsou. To jsou pracovníci krajského úřadu a příspěvkových organizací, protože kraj v žádné době není jen hejtman, rada či zastupitelstvo. Do dalších patnácti let bych chtěl popřát jižní Moravě v budoucnu moudrou samosprávu, které půjde o to, aby kraj skutečně fungoval a plnil své veřejné funkce, aby se vždy o věcech jižní  Moravy rozhodovalo na jižní Moravě. Umíme zde táhnout za jeden provaz a toho si velmi vážím,“ řekl hejtman Hašek.

Účastníky vernisáže pozdravil také Stanislav Juránek, jihomoravský hejtman v letech 2000 – 2008: „Je to pro mne moc krásné, že tady máme těch patnáct let na jednom místě. Je moc dobře, že kraj vznikl, že z Brněnského kraje se stal Jihomoravským a že jsme některým obcím umožnili, aby se do našeho kraje vrátily. Chci popřát Jihomoravskému kraji do dalších let to nejlepší,“ řekl Stanislav Juránek.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…