Výstavba výzkumného Centra AdMaS míří do finiše

24.11.2014 15:32

Budování výzkumného Centra AdMaS, které spadá pod Fakultu stavební VUT v Brně, se chýlí ke svému závěru. Dne 11. listopadu 2014 proběhla úspěšná kolaudační prohlídka stavby následovaná dne 19. listopadu 2014 oficiálním rozhodnutím o kolaudaci stavby.

Výstavba výzkumného Centra AdMaS míří do finiše
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Do konce roku bude probíhat odstraňování drobných vad a nedodělků, které nebrání kolaudaci a užívání díla, a souběžně započne stěhování a osazování přístrojové techniky. V prvním čtvrtletí 2015 má být zahájen plný provoz v novém areálu.

Dne 14. 11. 2014 proběhlo zasedání mezinárodní vědecké rady centra, která projednávala dosavadní výsledky centra a plány do budoucna. Mezinárodní vědecká rada hodnotila kladně dosažené výsledky v oblasti výzkumu. „Z dosažených výsledků je zřejmé, že centrum začíná naplňovat svůj účel. Pokud pracovníci centra nepoleví, tak mají šanci v horizontu několika let dosáhnout významného postavení na evropské úrovni. Bude to však vyžadovat ještě mnoho trpělivé práce,“ uvedl po zasedání mezinárodní vědecké rady její předseda prof. Harald Garrecht z Universität Stuttgart.

Drobnou komplikací je nutnost opakování veřejné zakázky na nábytek. Obdržené nabídkové ceny překračovaly řádově o 40 % cenu stanovenou projektantem, a proto byla zakázka zrušena. Nyní soudní znalec ověřuje správné stanovení ceny a zakázka bude vypsána znovu. Současně ještě dobíhají veřejné zakázky na přístrojové vybavení centra.

Centrum plní doposud předepsané indikátory velmi dobře. V případě smluvního výzkumu a objemu prostředků získaných ve veřejné soutěži o účelovou podporu VaV z národních zdrojů bylo již dosaženo požadovaných hodnot pro rok 2014 (v obou případech).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…