Vyzkoušejte si aspoň na víkend fascinující práci archeologa!

11.02.2015 10:35

Národní muzeum zve na neděli 15. února 2015 všechny malé i velké návštěvníky do Národopisného muzea – Musaionu, kde se v rámci oblíbeného cyklu Aspoň na víkend dozvědí zajímavosti z tajemného světa archeologie.

Vyzkoušejte si aspoň na víkend fascinující práci archeologa!
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Tentokrát se během zábavného odpoledne návštěvníci ocitnou na archeologických vykopávkách, kde se jim snad podaří odkrýt prastaré nálezy. Prohlédnou si také originální archeologické předměty, poznají krásu pravěkých oděvů a ve výtvarné dílně si vyrobí vlastní archeologický artefakt. Akce se uskuteční od 13.00 do 17.00 hodin v ceně běžného vstupného.

Jaké vybavení potřebuje archeolog ke své práci, které nálezy patří mezi nejčastější a co ho na své práci baví nejvíce? Nejen na tyto otázky všem zvídavým návštěvníkům odpovědí archeologové z Národního muzea.

Pro děti a jejich doprovod je připraven bohatý program, během něhož se přiučí archeologickému řemeslu. Přenesou se na archeologické vykopávky a následně i do laboratoře, aby pak okem zkušeného odborníka vyhodnotili celý archeologický výzkum. Rovněž se setkají s originálními archeologickými nálezy, jako jsou keramické střepy či kosterní materiál. Odpoledne pak mohou příjemně završit v kreativní dílně, z níž si domů odnesou vlastní archeologický artefakt.

Program:

13.00 – 17.00 hodin

odkrývání archeologických nálezů

setkání s originálními archeologickými nálezy

sestavování a rekonstrukce archeologických artefaktů

poznávání pravěkých oděvů a šperků, fotografický ateliér

kreativní dílna

Akce se uskuteční v neděli 15. února 2015 od 13.00 do 17.00 hodin v Národopisném muzeu – Musaionu (Letohrádek Kinských, Kinského zahrada 98, 150 00 Praha 5). Vstupné na akci je v ceně běžné vstupenky do muzea.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo kultury

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…