Výzva Asociace krajů ČR vládě k zajištění letecké záchranné služby

24.02.2016 14:30

Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek vyzývá Vládu ČR k brzkému řešení otázky provozování letecké záchranné služby.

Výzva Asociace krajů ČR vládě k zajištění letecké záchranné služby
Foto: akcr.cz
Popisek: Asociace krajů ČR

"Za Asociaci krajů ČR vyzývám vládu, aby vyřešila otázku provozování letecké záchranné služby co nejdříve a aby byly přizvány také kraje, neboť jde o provázanost s pozemními krajskými záchrankami a také součinnost s krajskými nemocnicemi. V případě rozhodnutí o provozování státem bude nutné přechodné období na nezbytná technická opatření včetně pořízení vhodných lehkých helikoptér státem či stavební úpravy heliportů v krajských nemocnicích a dalšího zázemí pro letecké záchranáře, na které budeme žádat prostředky ze státního rozpočtu. Zásadní je fakt, aby byla od 1.1.2017 zajištěna minimálně ve stejné kvalitě jako nyní letecká záchranná služba celoplošně ve všech regionech ČR," uvedl Michal Hašek, předseda Asociace krajů ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…