Výzva platformy Zachraňme ČSSD. Dejte šanci kandidujícím sociálním demokratům

05.10.2018 15:15

Dnes a zítra budeme vybírat svoje zástupce na radnicích měst a obcí v celé České republice. Budeme volit politiky, kteří jsou v první linii nejblíž nám všem a řeší každodenní věci a problémy kolem nás - školku a školu pro naše děti či vnoučata, péči o naše seniory, pečovatelskou službu a sociální služby, knihovnu, kostel, radnici, chodníky, silnice, sportoviště, podporu místních hasičů, sportovních oddílů a spolků vůbec či mnoho dalšího.

Výzva platformy Zachraňme ČSSD. Dejte šanci kandidujícím sociálním demokratům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slogan ČSSD se na tiskovku hodil

Vážení levicoví voliči ,
dnes a zítra budeme vybírat svoje zástupce na radnicích měst a obcí v celé České republice. Budeme volit politiky, kteří jsou v první linii nejblíž nám všem a řeší každodenní věci a problémy kolem nás - školku a školu pro naše děti či vnoučata, péči o naše seniory, pečovatelskou službu a sociální služby, knihovnu, kostel, radnici , chodníky, silnice, sportoviště, podporu místních hasičů, sportovních oddílů a spolků vůbec či mnoho dalšího. Komunální politici jsou ti, kteří jdou nejvíce s kůží na trh - jsou to naši sousedé, spolupracovníci ze zaměstnání, známí či kamarádi, které většinou osobně známe, potkáváme je a jsou tak na dosah pod veřejnou kontrolou. Žádné limuzíny s majáčky a tmavými skly, žádná hradba policejních bodyguardů. Většina z nich bere za svoji práci neuvolněných zastupitelů či radních jen symbolickou měsíční odměnu v porovnání s velkou odpovědností za každé jedno hlasování, většina z nich nesedí ani v lukrativních představenstvech či dozorčích radách jako v Praze či několika velkých městech ČR. Jejich práce není obvykle po celé čtyři roky kromě posledních týdnů před volbami nebo mediálních “průšvihů” skutečných či těch vykonstruovaných ani námětem večerních zpráv nebo hlavních článků tištěných i elektronických médií. Všichni kandidáti, ti úspěšní i neúspěšní napříč stranami, hnutími i ti “nezávislí” si zaslouží poděkování za odvahu jít do čím dál ostřejšího volebního boje i s rizikem nefér podpásovek a kydání špíny. Oni všichni jsou kořením demokracie a svobodné politické soutěže v naší zemi . 
 
Komunální volby však nejsou olympiáda a nestačí pouze “zúčastnit se”, ale k prosazování volebního programu a závazků je třeba “zvítězit”, tedy být součástí zastupitelstva a následně vedení obce nebo města. I letos jako pokaždé po sametové revoluci v roce 1989 kandidují napříč Českou republikou i tisíce kandidátů ČSSD . I přes naše aktuální problémy na centrální úrovni, kde procházíme těžkým a složitým obdobím, Vás chceme požádat - dejte šanci kandidujícím sociálním demokratům, které znáte z Vaší obce nebo Vašeho města. Jsou to konkrétní lidé, které většinou osobně znáte s jejich lidskými i profesními příběhy. Znáte také konkrétní výsledky jejich práce na mnoha radnicích měst a obcí v končícím volebním období či letech předchozích. Pokud jste nebo jste byli po roce 1989 tradičními levicovými voliči a máte zájem na tom, aby v České republice opět odspodu došlo k restartu a obnovení silné levice, neseďte o víkendu doma, ale běžte ke komunálním a senátním volbám a dejte prosím hlas kandidátům ČSSD ve Vaší obci nebo městě, pokud u Vás kandidují. Získávání ztracené důvěry Vás voličů bude pro sociální demokracii těžký a náročný proces, ale začít s ním můžeme společně už dnes a zítra, v komunálních a senátních volbách 2018 !
 
Děkujeme za každý hlas, který i v současné složité situaci od Vás ČSSD získá, bude to závazek k práci našich zastupitelů pro Vás ve Vašem městě či obci a zároveň závazek k proměně sociální demokracie v letech příštích - v opět silnou moderní levicovou stranu opřenou především o tradiční kořeny,témata a voliče. Vaší důvěry si budeme maximálně vážit a nepřipustíme žádné experimenty nebo hazardování s ní.
 
S úctou a poděkováním
platforma Zachraňme ČSSD
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…